П`ятниця, 19.04.2024, 20:34
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 15 » ВЛАДА НА МІСЦЯХ: ПРОБЛЕМИ І ЗАВДАННЯ
14:11
ВЛАДА НА МІСЦЯХ: ПРОБЛЕМИ І ЗАВДАННЯ

    Голова районної ради Василь Скляренко та заступник голови районної державної адміністрації Лариса Нечепоренко провели спільну нараду з сільськими та селищними головами, приватними підприємцями, які займаються торговельною діяльністю та наданням побутових послуг на територіях сільських та селищних рад. Спеціалісти державної податкової інспекції Р.І. Лепеть, С.В. Петренко, районної санітарно-епідеміологічної станції І.М. Свінціцька, районного відділу ГУМНС в області О.В. Сорока детально роз'яснили підприємцям чинне законодавство в галузі реалізації товарів та надання послуг, застерегли від порушень. Податківці особливо наголошували на правильності торговельних надбавок на продовольчі товари, що входять до переліку, на які встановлено граничні торговельні націнки, – це борошно, крупи, ковбаси, хліб, хлібобулочні вироби, яловичина, молоко, масло та інші. Нинішньої літньої пори вкрай важливе дотримання чітких санітарних правил та зберігання товарів за певної температури, недопущення реалізації товарів, у яких вийшов термін придатності.
    Заступник голови райдержадміністрації Л.Ф. Нечепоренко привернула увагу учасників наради до 10 регіональних ініціатив голови обласної державної адміністрації Сергія Ларіна, зокрема такої як „Купуй кіровоградське” і закликала більше завозити у свої торгові точки товарів, що виробляються на Кіровоградщині. Реалізовувати і купувати свою продукцію – це значить підтримувати свого виробника, це значить наповнювати місцевий бюджет.
    Досить актуально на нараді з підприємцями прозвучало питання легалізації тіньової зайнятості, недопущення виплати заробітної плати у конвертах, ця негативна практика підриває економіку регіону і держави в цілому.
    У другій частині наради йшлося про співпрацю органів місцевого самоврядування з керівниками відділу внутрішніх справ, податкової служби,, районної центральної лікарні. Про аспекти такої співпраці говорив на семінарі голова районної ради Василь Скляренко, а представники названих служб відповіли на запитання сільських та селищних голів. Під час розгляду цього питання порушувалися проблеми контролю роботи сільських медичних закладів, які перейшли в підпорядкування центральної районної лікарні, але це не значить, що ними не повинні опікуватися органи місцевого самоврядування; незаконної діяльності пунктів прийому металобрухту, боротьби з самогоноварінням та інші злободенні питання.
    Заступник голови районної ради Олександр Невмержицкий поінформував сільських та селищних голів про стан виконання районного сегменту Програми „Центральний регіон-2015”, наголосивши на важливості дотримання термінів реалізації визначених територіями проектів.
    Заступник голови районної державної адміністрації Лариса Нечепоренко підбила на нараді підсумки реалізації першого етапу Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, наголосивши, що у нашому районі реалізовано найбільше мікропроектів – десять серед 8 районів області, які співпрацювали з цією Міжнародною організацією. Лариса Федорівна повідомила учасників наради про те, що розпочався другий етап Проекту та детально роз'яснила, хто і як може взяти у ньому участь та за якими напрямками будуть фінансуватися мікропроектні пропозиції громад. У другій фазі Проекту братимуть участь як нові громади, так і території, які вже успішно працювали з ПРООН, але їх буде не більше 60 відсотків.
    Щодо напрямків, за якими будуть реалізовуватися мікропроектні пропозиції громад, – це енергозберігаючі технології та екологічні розробки, а також ще два абсолютно нових, але досить актуальних напрямки – альтернативні джерела енергозабезпечення та напрямок, що стосується розвитку сільських неприбуткових кооперативів.
    Лариса Нечепоренко підкреслила, що, зважаючи на значний досвід роботи громад в Проекті, є хороша перспектива взяти участь і в другому його етапі.
    Досить гостро на нараді прозвучало питання щодо виконання повноважень органів місцевого самоврядування в частині благоустрою населених пунктів. Начальник відділу організаційного забезпечення виконавчого апарату районної ради Григорій Гончаренко сказав, що перевірка засвідчила, що далеко не всі сільські території благоустроєні належним чином, гірше того порядок є навіть не біля всіх сільських рад, що звичайно не додає авторитету місцевій владі. Тож керівники органів місцевого самоврядування повинні зробити з цього належні висновки і забезпечити належний порядок в роботі і благоустрої підвідомчих територій.

Переглядів: 684 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024