Четвер, 18.04.2024, 23:32
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 27 » ВІДБУЛОСЯ ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПРИ ГОЛОВІ РАЙОННОЇ РАДИ
10:13
ВІДБУЛОСЯ ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПРИ ГОЛОВІ РАЙОННОЇ РАДИ

25 жовтня під головуванням голови районної ради Григорія Гончаренка сільські та селищні голови району взяли участь у виїзному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

Першою зупинкою виїзного засідання було село Веселе. Делегацію зустрів і прийняв на своїй території голова Веселівської сільської ради Іван Назолін. Учасники засідання відвідали відремонтований ФАП, ознайомилися з роботою ПАТ «2-ге ім. Петровського» зерносушильним комплексом та з роботою цеху по переробці соломи в брикети.

Наступною зупинкою була територія Івангородської сільської ради. Сільський голова Людмила Бойченко ознайомила керівників територіальних громад з роботою Івангородського дошкільного навчального закладу та сільської ради.

На всіх учасників Координаційної ради приємне враження справило фермерське господарство розташоване на території Підлісненської сільської ради «Лісова Коза» засноване в 2016 році. Де за найсучаснішими технологіями утримуються кози альпійської породи французької селекції.

Про ремонт та утримання доріг розповів сільський голова Сергій Кармазін. В 2016 році проведено капітальний ремонт дороги по вул. Авдієвського, протяжністю 1,626 км. на суму 1 261 209 грн а в  2017 році  проведено капітальний ремонт дороги по вул. Івана Франка, протяжністю   0,6 км. на суму 587 617 грн., також виконано поточні ремонти доріг на суму   376 665 грн.

Букварський сільський голова Володимир Савич поділився досвідом та тісною співпрацею між фермерським господарством ФГ «Гусака» Віктором Гусаком та сільською громадою. Це вкотре доводить, яку користь громаді приносить порозуміння між місцевою владою та сільгоспвиробником.

 За участі ФГ «Гусака» та сільської ради завершуються ремонтні роботи в приміщенні ФАПу.

 За кошти фермерського господарства було капітально відремонтовано шляхове покриття по вул. Миру у Букварі. Вартість робіт склала майже 4 млн. грн.

У ході подальшої роботи члени Координаційної ради завідали на територію Єлизаветградківської селищної ради, зустрічав гостей селищний голова Юрій Голуб. Очільники територій оглянули заклади соціальної сфери: будинок культури, дитячий садочок.

Про технології та вирощування городини у тепличних умовах сільським головам розповів приватний підприємець Юрій Нікітенко, який займається досить не типовою для нашого району, але актуальною підприємницькою діяльністю. У планах Юрія Нікітенка вирощування у теплицях городини – помідорів, огірків, солодкого перцю, салату, тощо.

Учасники наради біля Михайлівської ЗШ І-ІІІ ступенів КЗ "Михайлівське НВО” оглянули новий спортивний майданчик із штучним покриттям.

Спорудження спортивного майданчика відбулося у рамках обласного проекту "Здоров’я наших дітей”, ініційованого головою облдержадміністрації.  На його спорудження із районного бюджету було виділено майже 250 тисяч гривень, 200 тисяч – з бюджету Михайлівської сільської ради та близько 200 тисяч  надано місцевими підприємцями. Роботи по будівництву виконані агрофірмою "Ясинівська”.

Пленарне засідання пройшло на території Михайлівської сільської ради а саме в приміщенні сільського будинку культури, де розглядалися такі питання:

-про стан організації харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району;

- про роботу закладів охорони здоров’я в осінньо-зимовий період;

-про забезпечення ремонту, утримання доріг та встановлення вуличного освітлення  вулиць і доріг населених пунктів Олександрівського району;

-про благоустрій, забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах району.

Кінцевою зупинкою виїзного засідання була територія Красносільської сільської ради. Сільський голова Олександра  Назаренко ознайомила присутніх з роботою сільської ради, амбулаторією, дитячим садочком, школою  та оглянули  нові спортивні тренажери, встановленні біля спортмайданчика.

В роботі Координаційної ради взяти участь голова районної державної адміністрації Ольга Борота, заступник головного лікаря Олександрівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Анатолій Ситник, начальник відділу освіти Олександрівської районної державної адміністрації Сергій Тимко.

Підводячи підсумки засідання Координаційної ради голова районної ради Григорій Гончаренко наголосив на важливості розглянутих питань і подякував всім у роботі виїзного засідання.


























































Переглядів: 327 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024