Четвер, 25.04.2024, 05:59
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 24 » ВІДБУЛОСЯ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ШОСТОЇ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
07:19
ВІДБУЛОСЯ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ШОСТОЇ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
22 червня під головуванням голови районної ради Григорія Гончаренка та за участі голови районної державної адміністрації Ольги Бороти відбулося пленарне засідання шостої сесії районної ради сьомого скликання.

На сесії також були присутні заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура, депутати обласної ради Сергій Савченко і Михайло Бевзенко, селищні та сільські голови, керівники структурних підрозділів управлінь та організацій в районі. А ще – вчителі та батьки з деяких сіл.

На початку сесії депутати вшанували пам’ять жертв війни в Україні хвилиною мовчання, адже саме того дня відзначався День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

На порядок денний сесії пропонувалося 29 питань. Та найбільш „гарячішими” виявилися перші 6 питань. Всі вони стосувалися освітньої реформи в районі. Інформувала присутніх з цього приводу Ольга Борота. І, не дивлячись на те, що питання вже звучали попередньо на комісіях, на сесії вони викликали жваве обговорення.

Питання реформ в освіті дійсно актуальні. Про це й вела мову Ольга Борота. Зокрема, вона зазначила, що на сьогодні у районі функціонують 24 навчальні заклади, з яких 10 – мало комплектні, а 2 – взагалі глибоко мало комплектні (у Ставидлах та Трилісах). Їх фінансування йде з державного бюджету. Згідно норм, на навчання одного учня у містах повинно витрачатися 8 тисяч гривень, у сільській місцевості – 12,5 тисяч гривень. Якщо брати такий розрахунок, то на освітні заклади Олександрівщини повинно витрачатися біля 29 мільйонів гривень. Така сума й надійшла у район від держави у минулому навчальному році. Але навчання наших учнів обходиться значно більшою сумою – більше 40 мільйонів. Тобто, цю різницю від норми – більше 11 мільйонів, залучено з районного бюджету. Хоча ці кошти зовсім не завадили б в інших галузях, зокрема, медицині, будівництві доріг.

– Економія коштів не є, як кажуть, каменем спотикання зараз в освіті, – наголосила Ольга Борота. З її слів, занепокоєння викликає рівень освіти. А він якраз й не високий.

Ольга Борота зазначила, що матеріально-технічну базу всіх 24 освітніх закладів одночасно підняти до високого рівня знань не можливо. Тому й виникло питання створення 5 комунальних закладів, які будуть базовими. Так, у склад КЗ „Олександрівське навчально-виховне об’єднання №1” входитимуть школи №1, №3, Старої Осоти, Нової Осоти та Триліс, у склад КЗ „Олександрівське навчально-виховне об’єднання №2” – шкіли №2, Несваткового, Бірок, Бовтишки, Розумівки, Івангорода, Підлісного, у склад КЗ „Красносілківське навчально-виховне об’єднання” – школи Красносілки, Родниківки, Ставидел, Кримок та Голикового, у склад КЗ „Красносільське навчально-виховне об’єднання” – шкіли Красносілля, Вищих Верещак, Соснівки та Цвітного, у склад КЗ „Михайлівське навчально-виховне об’єднання” – школи Михайлівки, Лісового та Єлизаветградки. І, як наголосила очільниця району, навчальні заклади у сільській місцевості закривати ніхто не збирається, вони залишаються у статусі філій відповідного об’єднання.

Дискусія „створювати об’єднання чи ні” і з трибуни сесії, і з місць тривала біля двох годин. І все ж переконливою більшістю голосів депутати проголосували за створення об’єднань.

Далі обранці району також майже одноголосно погодили кандидатури на посади директорів навчально-виховних об’єднань. Зокрема, на посаду директора КЗ „Олександрівське навчально-виховне об’єднання №1” – Людмилу Литвин, на посаду директора КЗ „Олександрівське навчально-виховне об’єднання №2” – Олександа Зінченка, на посаду КЗ „Красносілківське навчально-виховне об’єднання” – Олену Сулімову, на посаду КЗ „Красносільське навчально-виховне об’єднання” – Федора Шаповала, на посаду директора КЗ „Михайлівське навчально-виховне об’єднання” – Сергія Бірця. Дані керівники будуть працювати за контрактом і нестимуть персональну відповідальність за якість знань учнів.

Сесія також позитивно вирішила питання утворення комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа Олександрівського району».

Також на сесії заслухали звіт про виконання районного бюджету за 1 квартал 2016 року, внесли зміни до рішення районної ради від 22 грудня 2015 року №15 «Про районний бюджет на 2016 рік», а також затвердили список присяжних Олександрівського районного суду.

Депутати внесли зміни до районної комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції і членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2020 роки, районної Програми соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни і праці, інвалідів, дітей-інвалідів та громадян похилого віку на 2015-2017 роки.

На сесії заслухано інформації про виконання районної програми «Вчитель» на 2014-2020 роки, районної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту в Олександрівському районі на 2012-2016 роки, районної програми по локалізації та проведенню боротьби з амброзією полинолистою на території Олександрівського району на 2012-2016 роки, а також затвердили районну Програму вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи на 2016 рік.

Сесія затвердила технічну документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок, які надаються в оренду та що відводиться для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Наприкінці роботи депутати внесли зміни до плану роботи районної ради на 2016 рік.
Переглядів: 409 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024