П`ятниця, 29.03.2024, 16:25
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 24 » ВІДБУЛАСЯ ДРУГА СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ
08:48
ВІДБУЛАСЯ ДРУГА СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

22 грудня відбулося пленарне засідання другої сесії районної ради сьомого скликання. Участь у ній взяли 32 з 34 обраних депутатів, депутат обласної ради Людмила Давиденко, голова районної державної адміністрації Ольга Борота та її перший заступник Анатолій Каражбей, селищні та сільські голови, керівники управлінь та відділів територіальних підрозділів.

Сесія розпочалася з урочистого моменту  – вручення депутатам посвідчень та значків. Голова районної ради Григорій Гончаренко також оголосив про створення у районній раді двох фракцій –  політичної партії Всеукраїнське об’єднання  „Батьківщина” та політичної партії „Громадський рух „Народний контроль”.

На сесії депутати заслухали звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2015 року, виконання Програми економічного і соціального розвитку Олександрівського району на 2015 рік, прийняли бюджет на наступний рік та затвердили Програму економічного і соціального розвитку Олександрівського району на 2016 рік.

Та, не дивлячись, що всі питання попередньо були розглянуті на засіданнях комісій, жваве обговорення у присутніх викликало питання про оптимізацію діяльності центральної районної лікарні, з яким виступала виконуюча обов’язки головного лікаря лікарні Алла Гресь. Вона, спираючись на офіційні дані, намагалася переконати в необхідності закриття туберкульозного відділення. З її слів, подібні відділення на сьогодні працюють лише у двох районах – нашому та Новоукраїнському. В Олександрівці воно фінансується лише з районного бюджету. У зв’язку з переходом фінансування райлікарні до обласного бюджету, коштів на утримання туберкульозного відділення не виділятимуть.

На сьогодні у туберкульозному відділенні працюють 23 медпрацівники, 73 відсотки з них вже мають пенсії, адже досягли пенсійного віку раніше. А в області діє обласний протитуберкульозний диспансер, в який головний лікар пообіцяла доставляти пацієнтів машинами швидкої допомоги.

Цю інформацію підтвердив  і  заступник директора департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації  Олександр Скрипник, який виступив перед депутатами. Готові були будь-якої миті втрутиться у розмову і відстоювати нераціональність, на їх думку, функціонування туберкульозного відділення й працівники центральної районної лікарні, які були присутні на сесії.

А керівник постійної профільної комісії районної ради Іван Корнута виступив проти даного проекту рішення та запропонував винести це питання на обговорення та на розгляд обласного департаменту охорони здоров'я. Та цю пропозицію підтримали лише 3 депутати. А загалом 23 депутати проголосували „за”, 4 депутати  „проти”, два – утрималися за рішення про оптимізацію центральної районної лікарні. Отже, згідно рішення сесії, з 1 березня 2016 року в центральній лікарні  ліквідують туберкульозне відділення.

Також на сесії затвердили районну програму Проведення заходів, направлених на запобігання та ліквідацію африканської чуми свиней в Олександрівському районі на 2015-2020 роки”, Комплексну програму захисту населення Олександрівського району Кіровоградської області від впливу іонізуючого випромінювання на 2016-2018 роки.

Було внесено зміни до рішення районної ради від 29 січня 2015 року № 385 "Про районний бюджет на 2015 рік”, районної Програми соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни і праці, інвалідів, дітей-інвалідів та громадян похилого віку на 2015-2017 роки та районної програми "Оборона” на 2015 рік.

Також депутати заслухали звіти про виконання районної програми забезпечення соціальним та впорядкованим житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на період до 2015 року, а також затвердили граничну штатну чисельність Олександрівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

 На сесії затверджено технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, які відводиться в оренду, надано дозвіл на укладання договорів оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та селищ район.

На сесії депутати також утворили президію районної ради. До неї ввійшли  Григорій Гончаренко, Сергій Перевезій, Олександр Савченко, Іван Корнута, Олександр Пісний, Микола Лапчик та  голови фракцій Віктор Гусак та Микола Марфула.

З усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Переглядів: 423 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024