Вівторок, 23.04.2024, 12:01
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 16 » У СТАРИЙ НОВИЙ РІК – ПОДАРУНКИ ВІД ДЕПУТАТА
12:03
У СТАРИЙ НОВИЙ РІК – ПОДАРУНКИ ВІД ДЕПУТАТА

    Тривають різдвяні свята. Вже були у нас в гостях два празники – Різдво та Маланка з Василем. У четвер, 19 січня, Водохреще. Особливо обрядовими  у християн є Різдво та свято Василя Великого і Маланки. Саме під вечір на Маланки у переддень святого Василя, який відзначається 14 січня разом з Новим роком за старим стилем, в Олександрівці на центральній         площі біля ялинки відбулося масове театралізоване свято за участі багатьох фольклорних колективів як дорослих, так і дитячих з усього району.

    Олександрівців та гостей селища з новим роком за старим стилем, Василем та Маланкою тепло вітали голова Олександрівської районної ради Василь Скляренко,  селищний голова Василь Захаров.

   Найширіші вітання і подарунки з Києва олександрівцям передав народний депутат України від Партії регіонів Олександр Єдін. Від його імені голова районної ради Василь Скляренко та заступник голови ДРА Сергій Савченко вручили переможцям   щорічного конкурсу „Вчитель року” подарунки та грошові премії. Солодощі від депутата отримали також всі учасники художньої самодіяльності – шкільні художні колективи.Саме вони розважали олександрівців на святі. 

   Свої щедрівки, які побутують в селах, виконали фольклорні колективи з Бірок, Староосотської сільської ради, Цвітного та міського Будинку культури з Олександрівки. Обов'язковим атрибутом щедрівок була Коза, бо щедрівка запевняє: „Де коза ходить, там жито родить,  де коза рогом, там хліб стогом”. Свої щедрівки театралізовано щедрували учні трьох олександрівських шкіл.

Чудову концертну новорічну програму підготували і самі взяли в ній безпосередню участь працівники районного Будинку культури.


   Веселились на святі всі. І навіть погода радувалась: поки тривало свято, йшов лапатий сніг, перший у цьому році. А сьогодні зима уже повна володарка. Вкрила все білою скатертиною, щипнула морозцем. Бо ж попереду Водохреще, а йому без морозу аж ніяк.


Переглядів: 864 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024