Вівторок, 23.04.2024, 16:15
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 24 » У СЕЛИЩІ ЛІСОВОМУ ВІДКРИТО ФЕЛЬДШЕРСЬКО-АКУШЕРСЬКИЙ ПУНКТ
10:17
У СЕЛИЩІ ЛІСОВОМУ ВІДКРИТО ФЕЛЬДШЕРСЬКО-АКУШЕРСЬКИЙ ПУНКТ

23 липня у селищі Лісовому відбулася неординарна подія – урочисте відкриття фельдшерсько-акушерського пункту. Організувати у селищі роботу медичного закладу було заплановано відразу після того, як військове містечко набуло статусу  цивільного населеного пункту. По суті ФАП збудували ще у  минулому році, але значний період зайняло оформлення документації. Через це дещо й затягнулася ця подія. Про важливість відкриття цього соціального об'єкта для Лісового свідчить той факт, що він був внесений у районний сегмент програми „Центральний регіон-2015. Економічнийі соціальний розвиток Олександрівського району до 2015 року”.

На урочисту подію, якої так чекали в Лісовому, зібралися багато жителів селища. Приїхали й гості з Кіровограда – перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко та перший заступник начальника  управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Олександр Скрипник. І, звичайно ж, розділити радість початку роботи ФАПу завітали в Лісове голова Олександрівської райдержадміністрації Валерій Авксентьєв, який особисто доклав значних зусиль для того, щоб жителі містечка мали свій медичний         заклад, голова районної ради Василь Скляренко, заступник голови РДА Людмила Литвин, головний лікар Олександрівської ЦРЛ Валерій Щур, його заступник Алла Гресь, селищний голова Вадим Галкін, працівники селищної ради Лісового.

Саме гостям - Андрію Ніколаєнку, Олександру Скрипнику, Валерію Авксентьєву та Василю Скляренку було надано право перерізати голубу стрічку.

Оглянути нове приміщення ФАПу зайшли не тільки гості, а й всі жителі, хто прийшов на урочистості. Самі мешканці Лісового оцінили свій медичний заклад одним, але таким ємним словом: чудово.

А ФАП дійсно  один з найкращих у районі. Обладнаний за сучасними європейськими мірками. Тут газове опалення, гаряча і холодна вода, сучасний санвузол. Уже завезено і частину обладнання, необхідні медикаменти для першої невідкладної допомоги. На черзі – решта обладнання. Всього на 23 тисячі гривень.

Працюватимуть у ФАПі три працівники – завідуючий Андрій Лозовий, лікар-стоматолог за фахом; медична сестра Катерина Зайнуліна, медик-фахівець з вищою освітою; та молодша медична сестра Валентина Кучерява. Обслуговуватиме ФАП більше 1000 жителів Лісового, з них 27 дітей до одного року, 11 з яких народилося вже у цьому році.

Виступаючи на урочистостях, голова Олександрівської РДА Валерій Авксентьєв сказав, що відкрити цей медичний заклад вдалося завдяки спільним зусиллям районної та місцевої влади. Але, наголосив голова РДА, без дієвої підтримки обласної влади це було б зробити непросто.

- І тільки завдяки тому, що ми працювали єдиною командою, ви тепер маєте такий необхідний і прекрасний медичний заклад. Ми обіцяли – ми зробили, - сказав, звертаючись до лісівчан, Валерій Авксентьєв і наголосив, що цим не закінчується турбота влади про селище Лісове. У селищі залишається ще чимало до кінця не вирішених проблем  у соціальній сфері. Є ще питання по школі, по Будинку культури (колишній Будинок офіцерів), по землі та інші проблеми, які влада обов'язково буде вирішувати.

- Обіцяю, ми пам'ятаємо про такі специфічні колишні військові містечка, які набули статусу цивільних, - сказав  перший заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко  і запевнив жителів, що обласна влада докладатиме зусиль, аби життя в таких настелених пунктах відповідало всім критеріям, щоб реально функціонували всі заклади соціальної сфери, розвивалася і надалі необхідна інфраструктура, словом, щоб люди жили тут нормальним життям.

З відкриттям ФАПу жителів Лісового   вітали також перший  заступник начальника управління охорони здоров'я  Кіровоградської ОДА Олександр Скрипник, голова районної ради Василь Скляренко, Лісівський  голова Вадим Галкін. Вони запевнили жителів Лісового, що і надалі працюватимуть єдиною злагодженою командою над вирішенням соціальних питань селища, допомагатимуть у розв'язанні нагальних проблем мешканців Лісового.

А їх у Лісовому чимало. Про це люди говорили обласній, районній і місцевій владі під час особистого спілкування з Андрієм Ніколаєнком, Валерієм Авксентьєвим, Василем Скляренком, Олександром Скрипником, Валерієм Щуром, Вадимом Галкіним. Уже з першого дня відкриття ФАПу жителі Лісового хотіли б, аби на ФАПі був автомобіль швидкої допомоги. Однак на медичний заклад у статусі ФАПу спеціалізований автомобіль не передбачений законодавством. Для вирішення цього необхідно, аби в селищі функціонувала лікарська амбулаторія. З часом це питання можливо і буде вирішене за умови зміни статусу медичного закладу.

А от з аптечним кіоском проблем не буде, його відкриють. Занепокоєні жителі Лісового і майбутнім споруди дитячого садка, зараз вона не функціонує, натомість при школі відкрито дитсадок для малят. У Лісовому вважають, що краще було б, аби дитячий дошкільний заклад працював окремо. Хоча колишній дитсадок військового містечка розрахований на 250 дітей, зараз же дітей набирається в дитсадку не більше трьох десятків. То чи варто утримувати таке приміщення? А головне, де взяти  на  це кошти? І над цим треба розмірковувати.

Порушували жителі Лісового й інші питання, просили сприяння у керівників обласної та районної влади у вирішенні впорядкування  руху автобуса до Олександрівки та збільшення кількості рейсів. Про  доставку спеціальних ліків для діабетиків просто на ФАП.

Є проблеми з водостоками на багатоквартирних будинках, з вежею стільникового зв'язку „Київстар”, її просять винести за межі селища.

Всі порушені питання  будуть детально вивчені та у міру можливості вирішені – такий підсумок насиченого й актуального діалогу жителів з владою.

Переглядів: 709 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024