П`ятниця, 29.03.2024, 11:59
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 23 » СПІЛЬНО УВІКОВІЧИТИ ІСТОРИЧНЕ МИНУЛЕ
21:50
СПІЛЬНО УВІКОВІЧИТИ ІСТОРИЧНЕ МИНУЛЕ

23 травня у Розумівці з робочим візитом побував радник посольства Російської Федерації в Україні, керівник представництва Росспівробітництва в Україні Костянтин Павлович Воробйов. На Розумівській землі його зустрічали голова Олександрівської райдержадміністрації Валерій Володимирович Авксентьєв, голова Олександрівської районної ради Василь Іванович Скляренко, Розумівський сільський голова Микола Васильович Христенко. У поїздці до Розумівки радника посольства Російської Федерації супроводжували заступник директора Російського центру науки і культури в Києві Олександр Михайлович Урбан, голова благодійного фонду ім. М.М. Раєвського Вадим Геннадійович Бухаров, начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кіровоградської облдержадміністрації Вікторія Володимирівна Кулікова, головний архітектор області Ірина Олександрівна Кухаренко, архітектор проекту історико-архітектурного заповідника родини Раєвських Юрій Олександрович Пенясь.

Приїзд до Розумівки такої представницької делегації зумовлений будівництвом історико-архітектурного заповідника родини Раєвських. Саме ознайомитися з реалізацією цього масштабного проекту та погодити питання співпраці в сфері гуманітарної політики між Україною та Російською Федерацією, насамперед щодо відзначення 200-річя Вітчизняної війни 1812 року, і завітали у Розумівку гості з Росії. 

- Помилково вважати війну 1812 року чужою для України, - каже заступник директора Російського центру науки і культури в Києві Олександр Урбан. – Це була справді Вітчизняна війна для народів тодішньої Російської держави, у складі якої були і нинішні українські землі. Тоді на захист Батьківщини від непроханої наполеонівської навали піднявся весь багатонаціональний народ Росії. Ось лише один промовистий факт – з 12 гусарських полків, які брали участь у війні з Наполеоном, 9 були українськими. Крім військових, на боротьбу з ворогом піднялися десятки тисяч ополченців українських губерній. Тому війна 1812 року була дійсно Вітчизняною, - переконаний Олександр Урбан.

Серед героїв цієї війни був і генерал від кавалерії Микола Миколайович Раєвський. Саме ця людина тісно поєднує два братніх народи – російський і український. Він народився в Росії, захищав її від ворога, жив і похований на Україні в мальовничому селі Розумівці.

- Спільне історичне минуле має поєднувати наші народи, Росію і Україну, - сказав радник посольства Російської Федерації в Україні Костянтин Воробйов, оглядаючи історико-архітектурний заповідник родини Раєвських у Розумівці. – Ми повинні разом увіковічувати пам’ять про велику родину Раєвських, наголосив Костянтин Воробйов.

Тому під час зустрічі в Розумівці обговорено питання подальшої співпраці з Російською Федерацією стосовно духовного оздоблення Свято-Хрестовоздвиженської церкви та усипальниці родини Раєвських, спорудження пам’ятника М.М.Раєвському та проведення восени заходів у селі Розумівці з нагоди 200-річчя Вітчизняної війни 1812 року з метою залучення якнайширшого кола зацікавлених структур обох країн для інвестування у реалізацію проекту історико-архітектурного заповідника родини Раєвських.

 

Переглядів: 661 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024