П`ятниця, 29.03.2024, 11:45
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 8 » ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО НАД СВІТОМ ЛУНАЄ…
10:07
ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО НАД СВІТОМ ЛУНАЄ…

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до Батьківщини, Т.Г. Шевченко по праву займає почесне місце. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.

В рамках святкування 200-ліття від дня народження Великого Кобзаря Олександрівська районна бібліотека для дорослих провела літературно-музичний вернісаж «Шевченкове слово над світом лунає…» спільно з працівниками районного Будинку культури та територіальним центром соціального обслуговування.

Засідання міні-клубу «Надія», організоване за сприяння громадської приймальні народного депутата України О.Єдіна, керівником якого є К.Г. Бондаренко, зібрало багатьох шанувальників творчості видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

Бібліотечні працівники В.А. Бондар та К.П. Трегуб розповіли присутнім про постать Великого Кобзаря, що належить до вічно живих явищ, які не спиняються на тій точці, на якій застала їх смерть, а і далі розвиваються вже в свідомості суспільства. Люди поважного віку із зацікавленням слухали розповідь про творчість Великого Кобзаря. Захід супроводжувався слайдовою презентацією «Шевченкове слово в віках не старіє», музичним записом пісень, що покладені на слова Т.Г.Шевченка, та демонстрацією  мистецьких творів (олійних картин, акварелей, офортів, малюнків) Тараса Григоровича.

Натхненні поетичні твори Великого Кобзаря звучали у виконанні Віктора Шевченка та Валентини Сірої. Пісня на текст вірша "Думи мої, думи мої” у виконанні Ю.Скорця під акомпанемент М.Сироти викликала заслужені оплески.

Цікаве повідомлення про листи Шевченка присутні отримали від В.Л.Шнапер, після якого вона прочитала свій власний вірш «Полум’яніють мальви», написаний під враженням від екскурсії по Шевченківських місцях. С.П.Тимко та П.Т. Опанасенко розповіли про випадки із свого особистого життя, пов’язані з іменем Великого Кобзаря.

Святковий настрій створювала  експозиція робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва Л.І.Швець та Л.А. Фощій.

Теплі, щирі слова були адресовані учасникам клубу «Надія» від Бондаренко К.Г. та Емірової Л.І, які побажали всім присутнім здоров’я, миру та злагоди і гостинно запросили до чашки запашного чаю.

Переглядів: 617 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024