П`ятниця, 29.03.2024, 17:47
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 17 » ШАНА І ПОДЯКА ЗА ОСОБИСТУ МУЖНІСТЬ І ГЕРОЇЗМ
10:18
ШАНА І ПОДЯКА ЗА ОСОБИСТУ МУЖНІСТЬ І ГЕРОЇЗМ

15 лютого, у день 25 річниці виведення  радянських військ з Афганістану, у залі засідань Олександрівської районної ради та районної державної адміністрації відбулося вшанування воїнів-інтернаціоналістів, які виконували свій військовий обов’язок на території інших держав. У залі зібрались  ветерани  афганської війни, яким довелось брати участь  у бойових діях, не раз дивитися смерті у вічі, під кулями рятувати своїх  побратимів, пережити  біль втрати бойових товаришів. Сьогодні  важко уявити навіть, що ось ці вже сивочолі мужні чоловіки у свої вісімнадцять йшли під кулі, підривалися на гранатах, мужньо вели бойові  машини  по  фронтових   дорогах чужої країни, де звідусіль чатувала небезпека, де стріляли чужі гори і  ховалась смерть. І хоч проходять  роки, гояться рани, та в душі ця війна житиме для них вічним болем і  ще болючішими спогадами.

А обов’язок всіх наступних поколінь завжди шанувати воїнів-ветеранів Афганістану за їх з честю виконаний військовий обов’язок і робити все, аби життя їх  було  мирним і соціально захищеним,  а подвиг гідно оцінений. Саме з такими словами подяки та шанування звернулися до  воїнів-інтернаціоналістів голови районної державної адміністрації та районної ради Валерій Авксентьєв та Василь Скляренко. Зокрема, голова райдержадміністрації наголосив, що  Президент України ставить сьогодні  вимогу  забезпечити гідний рівень життя, поліпшити  соціальний та медичний  захист  ветеранів війни, у тому числі учасників бойових дій на  території інших держав та членів їх сімей. А районна влада докладе всіх зусиль, щоби вирішити актуальні проблеми воїнів-інтернаціоналістів.

За  особисту мужність і героїзм при виконанні інтернаціонального обов’язку, активну участь у громадському житті та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав керівники району  вручили  грамоти районної ради та районної державної адміністрації та військові нагороди воїнам-афганцям. Серед них ордени , медалі, зокрема і  особлива ювілейну медаль з нагоди 25 – річчя   виведення  радянських військ з Афганістану. Цією медаллю нагороджено всіх ветеранів війни в Афганістані.

Святкову концертну програму підготували  для  колишніх воїнів-афганців та всіх, хто  прийшов вшанувати їх,  вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості та працівники районного відділу культури.  У їх виконанні прозвучали незабутні і хвилюючі пісні про Афганістан, про  військову мужність  наших солдатів, їх подвиг.

Всі разом присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у афганській війні та на території  інших держав наших воїнів.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. У Свято –Успенській церкві воїни-ветерани Афганістану взяли участь у поминальній молитві  за загиблими побратимами.

 

Переглядів: 646 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024