П`ятниця, 19.04.2024, 17:19
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 17 » РОБОЧИЙ ВІЗИТ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА ЄДІНА
14:10
РОБОЧИЙ ВІЗИТ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА ЄДІНА

16 грудня у другий день своєї роботи в Олександрівському районі народний депутат України  присвятив зустрічам з сільськими жителями. Перше село, де побував Олександр Єдін та голова районної ради Василь Скляренко, який його супроводжував, - Соснівка.  Соснівський сільський голова Лариса -Лебідь поінформувала гостя про нинішній стан справ у населених пунктах – Соснівці та Нижчих Верещаках. Олександр Йосипович розповів про свою діяльність у парламенті та подякував жителям села за надіслані йому листи. Деякі проблеми, з якими соснівчани зверталися до нього, вже вдалося вирішити. Зокрема, ремонт містка  та організації короткотривалої групи перебування дітей у Соснівці та інші.  На сьогодні основне, що непокоїть жителів,  – газифікація села. Це питання вони і обговорювали з народним депутатом. Порушували сільчани й інші болючі питання – відновлення роботи фельдшерсько-акушерського пункту у Нижчих Верещаках, підвищення закупівельних цін на молоко, будівництво переїзду або, навіть, перехідної доріжки через залізницю між Соснівкою та Стримівкою, освітлення вулиць в нічний час,оформлення державних актів на землю та інше. Звичайно, ці питання вирішити за короткий час неможливо.

- Я звик працювати системно і послідовно, тому, впевнений, що труднощі вдасться подолати разом, - зазначив Олександр Єдін.

Як з’ясувалося, подібні проблеми – освітлення вулиць, газифікація, оформлення державних актів на землю – болючі і для жителів Цвітного. Саме туди поїхав після відвідин Соснівки народний депутат. Правда, говорили цвітненці й про інші, місцеві, труднощі – відсутність  лікаря, магазину у центрі села. На думку Олександра Йосиповича, це все можна вирішити на рівні району. Порушені питанні він занотував і запевнив, що найближчим часом вони будуть вирішені спільно з районною владою.

Відвідав Олександр Єдін і сільську амбулаторію. Був вражений великим обсягом ремонтних робіт, які зараз тут тривають у рамках проектуЄвропейського Союзу та Програми розвитку ООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Цвітненський сільський голова Віктор Ліхненко розповів, що сільська громада вже вдруге бере участь у проектах європейців. Перший проект – заміна вікон у сільській школі – вже повністю реалізований і ось другий – заміна даху в приміщенні амбулаторії, який вже, можна твердо сказати, йде до завершення.

Цікавився Олександр Єдін у медичних сестер їх роботою, рівнем медичної допомоги у селі, забезпеченістю ліками.

Для жителів Бовтишки і Розумівки сьогодні найважливіше питання газифікація. Тому під час зустрічі з людьми у цих селах цій проблемі було приділено найбільше уваги. Роботи з газифікації, зокрема будівництво газопроводу високого тиску, уже розпочалися. Завезено 500 метрів труб, і перші 2,5 км газопроводу мають бути прокладені уже найближчим часом. Але щоб газ дійшов до Розумівки, потрібні додаткові державні кошти, адже загальна протяжність газопроводу високого тиску більше 5 км, тому в Розумівці сільський голова Микола Христенко та жителі села просили депутата посприяти у вирішенні цього питання на державному рівні. І знайшли порозуміння О.Й.Єдіна.

Крім спільної проблеми газифікації, є й інші нагальні потреби. У Бовтишці це необхідність будівництва закладу культури, капітальний ремонт приміщення школи та вирішення водночас питання подальшого можливого перепрофілювання освітньої установи, розрахованої на 450 учнів, в якій зараз навчається всього 60 дітей.  

Доля школи хвилює і жителів Розумівки. Сьогодні у школі навчаються 45 учнів. І не виключено, що обидві школи можуть втратити статус закладів І-ІІІ ступенів, зважаючи на створення освітніх округів. Тому в ході спілкування з депутатом обговорені і ці болючі питання.

Для Розумівки сьогодні вкрай важливо, сказав сільський голова Микола Христенко, якнайшвидше вирішити проблему перекриття даху на адміністративній будівлі, в якій працюють всі установи села. Для місцевої влади такий тягар непосильний, на це потрібні значні кошти – більше 2 млн. грн. і тільки включення цього об’єкту у державну програму фінансування вирішить питання, переконаний сільський голова. І разом з жителями села розраховує на допомогу народного депутата.

Є проблема і у медичній сфері Розумівки – на ФАП вкрай необхідний автомобіль швидкої допомоги.

Олександр Єдін з розумінням сприйняв проблеми цих територій, сказав, що внесе їх у свою програму діяльності, має намір якнайшвидше розробити своєрідні паспорти територій. Аби вони були найбільш повними, і проводить ось такі зустрічі з людьми, уважно вивчає надіслані на його пропозицію листи від виборців.

         - Я дотримуюсь принципу працювати прозоро і конкретно, - сказав Олександр Єдін. – І безпосереднє спілкування з виборцями на місцях дозволить мені краще знати і вивчати проблеми, що б потім їх вирішувати.

Переглядів: 1060 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024