П`ятниця, 19.04.2024, 14:32
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 24 » РАЙОН З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАВ ГОЛОВА ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ СЕРГІЙ КУЗЬМЕНКО
15:45
РАЙОН З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАВ ГОЛОВА ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ СЕРГІЙ КУЗЬМЕНКО

23 грудня в Олександрівському районі з робочим візитом побував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Свій візит голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко розпочав із прийому громадян з особистих питань. Прийом видався емоційно спокійним, що дозволило голові ОДА всі порушені питання розглянути коротко і по суті. Традиційно, не обійшлося і без земельних питань. В Олександрівському районі є чимало бажаючих претендентів отримати в оренду землі резерву і запасу для ведення фермерського господарства. На  прийомі голови ОДА звернень з цього приводу було два. З одним з них звернувся Красносілківський сільський голова Іван Богаченко. Разом з односельцем, який має бажання займатися фермерством і який зарекомендував себе у селі як справжній господарник, вони просили Сергія Кузьменка посприяти, щоб землю у їх селі надавали в оренду місцевим, а не заїжджим людям.

– Проблеми з державною землею в області – непоодинокі, – зауважує Сергій Кузьменко, – коли державне підприємство володіє державною землею, а потім з’ясовується, що вона передана в оренду приватним структурам, це викликає закономірне обурення у громади.

– Наразі земельні питання вирішує обласний держгеокадастр, який безпосередньо підпорядковується Києву, обласна влада не впливає на ці процеси, але ми очікуємо на певну синхронізацію дій із цією земельною структурою, – пояснив голова ОДА. "Управління земельними ділянками необхідно повернути громадам, людям, які досконало знають ситуацію на території, знають, хто працює на соціальну сферу і над поліпшенням місцевої інфраструктури”, – висловив свою позицію голова ОДА з цього приводу.

Були серед звернень і повторювані проблеми. Так, дві пенсіонерки з Олександрівки через суд отримали надбавку до пенсії у статусі "дітей війни”, суми для компенсації визначені судом це кількадесят тисяч гривень і ці гроші мають сплачуватись з державного бюджету. Сергій Кузьменко пояснив жінкам, що у 2015 році, який вже добігає кінця, вони своїх надбавок не отримали, позаяк кошти на подібні компенсації не були передбачені в бюджеті. На що вони можуть розраховувати у наступному, 2016-му році покаже головний фінансовий документ країни, який днями має затвердити Верховна Рада України.

Поспілкувався Сергій Кузьменко із місцевою активісткою з приводу ремонту дахів багатоповерхівок в Олександрівці. Голова ОДА радив жінці активніше співпрацювати із переобраним селищним головою Олександрівки, аби той виконував завдання, які ставить перед ним громада. Інша дієва порада від голови облдержадміністрації – готувати проектно-кошторисну документацію по відібраних об’єктах для участі у фінансуванні ремонтних робіт з державного фонду регіонального розвитку.

Актуальне на сьогодні питання порушив житель Олександрівки стосовно реорганізації МРЕВ, функції яких виконують 5 сервісних центрів в області. Найближчий до Олександрівки сервісний центр у Кіровограді, але селище і район закріпили за Олександрійським центром. З цього приводу представник районної поліції пояснив, що отримати послуги, які раніше надавали МРЕВ, можна у будь-якому сервісному центрі навіть за межами області, територіальної прив’язки як-такої не існує.

Після прийому громадян голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відкрив реконструйовану котельню ЗОШ №1 і оглянув уже працюючу на альтернативному паливі котельню у дошкільному навчальному закладі №3.

Впровадження заходів з енергоефективності на об’єктах соціальної сфери можна сміливо назвати одним із головних пріоритетів року, що закінчується. Це завдання голова ОДА неодноразово ставив керівникам територій, самі ж райони відібрали і подали низку об’єктів до участі у фінансуванні робіт із державного фонду регіонального розвитку, а ще утеплення шкіл та дитячих садочків це традиційні заходи ПРООНівських проектів та низки інших від не менш відомих міжнародних організацій.

Так, реконструкція опалювальної системи в Олександрівському дитячому садочку №3 розпочалась іще у 2014 році, загальна вартість проекту становила 242,117 тис. грн., роботи фінансувались за рахунок коштів з районного бюджету та субвенції з державного.

На даний час роботи по встановленню котла на альтернативному паливі повністю завершено, він введений в експлуатацію і перевірити температурний режим в закладі Сергій Кузьменко мав можливість особисто. Вихованці садочка зустріли голову ОДА на своєму новорічному святі у легеньких карнавальних костюмах – адже тепло було не лише в залі, де проходило свято, тепло по всьому закладі.

Завідуюча дошкільним навчальним закладом Любов Кубряченко радіє, що новий котел дозволить зекономити за опалювальний сезон більше 200 тис. грн.

Роздавши новорічні подарунки дошкільнятам, Сергій Кузьменко поспішив на іншу не менш святкову подію – запуск реконструйованої котельні Олександрівської ЗОШ №1.

Тут роботи також розпочались іще у 2014 році, їхня вартість становить 482,6 тис. грн. Очікувана економія коштів лише за 1 рік експлуатації має скласти 465 тис. грн., тож і директор школи, і генпідрядник небезпідставно розраховують на окупність котлів вже після першого ж опалювального сезону їхньої роботи. Наразі працюють котли на дровах, але розраховані вони на роботу і на вугіллі, і на пеллетах з брикетами. Встановлена опалювальна система наділена власним розумом, спочатку тепло від котлів акумулюється в спеціальній батареї, а вже та його віддає на школу. Стежити за температурним режимом у приміщеннях навчального закладу можна дистанційно за допомогою спеціальної комп’ютерної програми.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки і заходів з енергозбереження в цілому за рік, Сергій Кузьменко зазначив: "У 2015 році у роботі було 35 об’єктів, 17 із них повністю завершені, решта також на завершальній стадії. На заходи з енергозбереження по цих об’єктах виділено близько 35 млн. грн. з різних джерел фінансування. Реалізація лише цих 35 проектів дозволить зекономити величезні кошти, які можна витратити на наших людей, на наших дітей, а не підтримувати економіку сусідньої держави, закуповуючи там газ”.


Переглядів: 492 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024