Четвер, 25.04.2024, 19:13
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 2 » ПОКЛИКАВ НА УРОК ПЕРШИЙ ДЗВІНОК
11:49
ПОКЛИКАВ НА УРОК ПЕРШИЙ ДЗВІНОК


Перший день осені видався напрочуд чудовим. Після кількаденної негоди 1 вересня у День знань було сонячно і тепло. Гарного настрою всім додавали школярі, святково одягнені, з букетами квітів вони поспішали до школи. Від білих бантів ще світлішими стали вулиці сіл і містечок.

Готувалися до свята першого дзвоника і в Михайлівській школі. Прикрашена квітами та різнокольоровими кульками школа нетерпляче чекала на своїх учнів, особливо першокласників. Чекали в школі і гостей з Кіровограда та Олександрівки. На перший дзвінок у Михайлівську школу завітали голова обласної ради Микола Ковальчук, голови Олександрівської районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та районної ради Василь Скляренко, завідуючий відділом освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації Федір Шаповал, сільський голова Олександр Савченко, керівник місцевого господарства СТОВ ”Михайлівське. І звичайно ж батьки.

1 вересня стало справжнім святом для села. Тим більше, що Михайлівська школа найбільший сільський заклад освіти у районі. Тут навчається дві сотні дітей. Цього року до першого класу прийшли двадцятеро школярів. Тож є чому радіти, є чим гордитися.

Першокласники були головними на святі. Їх у велику шкільну сімю за руки привели випускники школи. Батьки благословили своїх дітей у країну знань за українською традицією хлібом-сіллю на вишитому рушниці. Український символ гостинності і удачі вони вручили класоводу, яка  вестиме їх дітей першою шкільною стежиною.

А гості приїхали не з порожніми руками. Микола Ковальчук вручив  першокласникам сертифікат на нові парти, а всій школі - ключі від нового шкільного автобуса. У цьому році Кіровоградщина у рамках державної програми „Шкільний автобус” отримала напередодні 1 вересня 35 шкільних автобусів. Два з них передані Олександрівському району. Крім того, від влади Михайлівська школа одержала в подарунок нові книги для шкільної бібліотеки.

Вітаючи учнів, педагогів та батьків з початком нового навчального року, Микола Ковальчук особливо підкреслював, що Президент України Віктор Янукович ставить завдання владі на місцях значну увагу приділяти забезпеченню дітей доступною і якісною освітою, зміцненню матеріальної бази, модернізації приміщень навчальних закладів.

У своєму вітальному слові голова райдержадміністрації Валерій Авксентьєв сказав, що дійсно завдання Президента України щодо забезпечення якісної і доступної освіти є пріоритетом державної політики та діяльності районної державної адміністрації. Кожна дитина має відчувати комфорт у навчальному закладі, мати всі умови для всебічного розвитку. Керівник району побажав учням і педагогам успішно долати сходинки науки, бути наполегливими у досягненні наміченого.

Після того, як у школі пролунав перший дзвінок, і школярі сіли за парти на свій перший урок, у Михайлівці відбулася ще одна не менш значна подія, яка підтвердила, що діти для сільської влади - справді майбутнє України. І про них тут турбуються не на словах, а на ділі.1 вересня в Михайлівському дошкільному навчальному закладі урочисто за участі гостей, які були у школі на першому дзвоникові, відкрито ще одну, третю, групу дошкільнят. Сільський голова  Михайлівки Олександр Савченко сказав, що державне завдання щодо розвитку дошкілля у селі втілюється в життя.

-Цієї зими дитсадок відвідав голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко. Під час його візиту прозвучала проблема черги у дитсадок і нагальна необхідність відкрити ще одну групу. І ми виконали це завдання. Тепер у селі повністю вирішено питання  влаштування дітей у дитсадок .Це не лише сприятиме повноцінній підготовці дітей до школи, а й надасть батькам можливість реалізувати своє право на працю, - підкреслив сільський голова.

 Право перерізати символічну стрічку у нову групу було надано гостям.  Микола Ковальчук, Валерій Авксентьєв та Василь Скляренко оглянули  дошкільний навчальний заклад і переконалися, що сільська влада дійсно зробила справжню казкову країну для малечі. Михайлівський дитсадок є кращим у районі, він ні в чому не поступається навіть міським дитячим закладам. Гості передали у дитсадок навчально-наочні матеріали і побажали малюкам, вихователям, батькам щасливого сьогодення.

Свято першого дзвоника пройшло 1 вересня у всіх школах району.  Школярів, педагогів, батьків вітали з початком нового навчального року депутати районної ради, сільські голови, представники влади. У Бірківській школі на урочистій лінійці був заступник голови Кіровоградської обласної ради Іван Владов.

Перший крок у школах був присвячений історії рідного краю, зокрема 75-річчю утворення Кіровоградської області.








Переглядів: 613 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024