П`ятниця, 29.03.2024, 03:30
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » ПІДГОТОВКА ДО ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ
12:44
ПІДГОТОВКА ДО ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ

27 лютого в залі засідань райдержадміністрації голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв провів нараду з сільгоспвиробники району, сільськими та селищними головами. В роботі наради взяв участь голова районної ради Василь Скляренко.


З інформацією про підготовку до весняно-польових робіт під урожай 2013 року виступив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валерій Скрипник. Зокрема він зазначив, що станом на 27 лютого перезимували всі посіви (11230га) озимих зернових культур. У доброму стані їх знаходяться 57 відсотків посівів, в задовільному — 38 відсотків, у слабкому та зрідженому — 5 відсотків. Є посіви, які, з огляду на даний час, можуть бути пересіяні.

Озимий ріпак також перезимував на всій 1700- гектарній площі. Та стан його, в залежності від строків сівби, різний. У доброму стані —  55, у задовільному — 41, слабкі та зріджені — 4 відсотки посівів.

Планом соціально- економічного розвитку на цей  рік господарства всіх форм власності мають провести сівбу зернових культур на площі 34306 гектарів – 46 відсотків до загальної площі  ріллі. Технічні культури на площі 22911 га. З них цукрових буряків – 2150 га, соняшників – 12550, сої – 8100 га та ярого ріпаку 111 га. 

Радує всіх, що немає веснооранки. Під урожай 2013 року виорано на зяб 42734 га – 100 процентів до плану.

Для проведення комплексу весняно-польових робіт повністю запаслися мінеральними добривами, дизельним пальним, бензином,  зазначив керівник. Та цього поки що не скажеш про забезпечення посівним матеріалом.

Що стосується сільськогосподарської техніки, то з наявних в господарствах 311 тракторів готових до виходу в поле 298. Повністю відремонтовані  культиватори, сівалки й інша ґрунтообробна та посівна техніка.

Нині в господарствах проходить комплектація механізаторських кадрів. Спільно з центральною районною лікарнею розроблено графік медичних оглядів працівників, які будуть задіяні у виконанні польових робіт 2013 року,  додав В. Скрипник.

Свою точку зору, а також результати багаторічних досліджень щодо весняно-польових робіт приїхали розповісти науковці – кандидати сільськогосподарських наук кіровоградського інституту АПВ НААУ Назар Умрихін, Юрій  Мащенко. Вони проаналізували стан посівів озимих культур, обґрунтували особливості догляду за ними, наголосили на продуктивності сільськогосподарських культур у короткострокових сівозмінах.

А завідувач відділу агрохімічної паспортизації державної установи „Кіровоградський центр облдержродючість” Олег Тріщенко доповів про суцільну агрохімічну паспортизацію земель сільськогосподарського призначення.

Неоднозначну реакцію залу викликало питання про виконання робіт з виготовлення проекту землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозмін та впорядкування угідь, допомогти з яким приїхали представники  ТОВ  „Кіровоградгеоінформ” Тетяна Кравченко та Юрій Нетреба. Тягнеться воно не один рік, кіровоградгеоінформівцям господарства платять гроші, та справа стоїть на місці.

І цілковито обґрунтованим було питання про оголошення Держгірпромнаглядом України 2013 року Роком нагляду за суб'єктами господарювання в агропромисловому комплексі та про недопущення зростання рівня  виробничого  травматизму в галузі сільського господарства, яке висвітлив представник  теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області Віталій Заніздра. Бо життя нині в світі — найцінніший скарб, наголосив представник.

Продовжили тему охорони праці на підприємствах агропромислового комплексу, а ще профілактики виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах агропромислового комплексу начальник відділу технічної політики управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Микола Дробот та представник  управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в області Олександр Аносов.

Представник державної інспекції  сільського господарства Кіровоградської області Микола Колісник доповів про стан підготовки сільськогосподарської техніки до весняно-польових робіт, а про технічну політику підприємств агропромислового комплексу  питань охорони праці та промислової безпеки  — Анатолій   Бездєтний -  представник ДП „Кіровоградський ЕТЦ”.

Чільне місце зайняло питання  висвітлення начальником  Держземагенства  Андрієм Карпенком про реєстрацію договорів на оренду земельних ділянок на не оформлену, невстановлену, відумерлу спадщину.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Ольга  Борота наголосила на сплаті податкового доходу фізичними особами, а також на обробітку посівів сільськогосподарських культур отрутохімікатами.

Шукали потенційних клієнтів для співпраці менеджер з регіонального розвитку, кандидат сільськогосподарських наук („Лімагрейн”) Андрій Андрієнко, представник компанії „Бізон-тех” Юрій Демченко, представник ТОВ „Техноторг” Олег  Фуженко.   

На завершення начальник управління агропромислового розвитку Валерій Скрипник нагадав про участь у ярмарках та про організацію роботи з укладання договорів  регіонального контракту по забезпеченню запасів пшениці.

Переглядів: 820 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024