Четвер, 28.03.2024, 16:58
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 28 » ОСОБИСТИЙ ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У СТАРІЙ ОСОТІ
17:30
ОСОБИСТИЙ ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У СТАРІЙ ОСОТІ

28 березня, голови районної державної адміністрації Валерій      Авксентьєв та районної ради Василь Скляренко за участі Староосотського сільського голови Юрія Брюховецького провели особистий прийом громадян у Старій Осоті. Староосотська сільська рада чи не найбільша в районі за територією. Їй підпорядковані  4 села: Стара та Нова Осоти, Поселянівка, Іванівка. Зважаючи на таку територіальну протяжність, тут свої місцеві особливості. Серед питань, що найбільше хвилюють мешканців сіл Нової та Старої Осоти, це підтоплення вулиць, що межують з  місцевою річкою Осотянкою. Щороку навесні вона завдає чимало клопотів жителям, заливає городи, спричиняє підняття рівня води в криницях, дістає погребів. А все через її замулене русло, яке необхідно розчистити і поглибити. Саме у вирішенні цього питання жителі просять сприяння районної влади, бо сільській раді справитися з річкою не під силу. Це фінансового дорого.

Незручності, які тягнуть за собою скорочення поголів'я великої рогатої худоби в селах, спричинені відсутністю на території ради пункту штучного осіменіння тварин. І це також проблема, яку порушували люди на зустрічі.

     Уже на території другої сільської ради, як  і у Цвітному, є непорозуміння громади з районом  електромереж. Енергетики зволікають з встановленням нового тарифного лічильника у дитячому садку в Старій Осоті.

Просили селяни допомогти в організації транспортного забезпечення мешканців черговим автомобілем на випадок необхідності доставити хворого в лікарню чи негайній потребі дістатися в районний центр для вирішення нагальних проблем.

З Поселянівки люди стурбовані недостатнім медичним обслуговуванням, відсутністю аптечного пункту, де можна було б придбати ліки. Уже в ході зустрічі цю проблему по суті було вирішено. Завідуючий ФАПом в  Старій Осоті  пообіцяв регулярно виїжджати в Поселянівку, доставляти найнеобхідніші лікарські препарати.

Працівники культури на території ради  занепокоєні недостатнім фінансуванням культосвітніх закладів, хотіли б побачити на сільській сцені не лише місцевих артистів, а й професіоналів, зокрема артистів Кіровоградської філармонії. І це питання вирішуване, варто лише зайнятися організацією таких виступів.

Голова РДА Валерій Авксентьєв пообіцяв допомогти громаді Староосотської сільської ради вирішити питання освітлення вулиць в нічний час.

На території Староосотської сільської ради в селі Іванівці є унікальна пам'ятка – старовинна дерев'яна церква. Місцевий священик і жителі турбуються про її збереження. Просять сприяння у вирішенні питання встановлення огорожі навколо цієї культової споруди. Зробити цю добру справу можна тільки гуртом за участі не лише прихожан, а конкретної допомоги керівників  бізнесових структур, які орендують землі на території сільської ради.

Переглядів: 630 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024