П`ятниця, 29.03.2024, 12:31
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 26 » ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У ЦВІТНОМУ
10:06
ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У ЦВІТНОМУ

Спілкування з людьми є одним з найважливіших складових діяльності влади. На цьому особливо наголошує Президент України  і ставить завдання керівникам органів влади йти до людей, щоб знати їх проблеми, глибше вникати у життя територій та знати, як діяти, аби забезпечувати інтереси людей, на практиці вирішувати життєво-важливі питання.

Одним з критеріїв тісного спілкування влади з людьми є особисті прийоми громадян, і не лише в кабінеті керівника у визначені дні й години, а й безпосередньо  на територіях за місцем проживання громадян. Практика виїзних прийомів громадян вже добре себе зарекомендувала у нашому районі. Минулої п'ятниці голови районної державної адміністрації та районної ради Валерій Авксентьєв та Василь Скляренко  спілкувалися з жителями Цвітного. На прийом до обох керівників району прийшло чимало цвітненців. Були і керівники села – сільський   голова Віктор Ліхненко та секретар сільради Яна Просяник. З району за дорученням голови у Цвітне приїхали також начальник Держкомзему в районі Олександр Сірий та спеціаліст землевпорядної служби  Інна Березенко.

Оскільки люди могли записуватися на прийом заздалегідь у сільській раді, знаючи день і час прийому, чимало звернень стосувалися земельних питань. Тому саме спеціалісти землевпорядної  служби і мали детально відповісти людям на їх запитання.

Крім суто земельних проблем, які часом є болючими, бо земля споконвіку була для селян найважливішою складовою їх життя, цвітненці  прийшли на прийом до керівників  району з приводу інших нагальних для них питань. Зокрема, люди у Цвітному стурбовані не урегульованістю стосунків сільської громади з керівництвом Олександрівського РЕМу стосовно встановлення ліхтарів зовнішнього освітлення вулиць.

Є в людей і зауваження до графіка доставки пошти в село, її привозять пізно, і листоношам доводиться  темної пори  доби доставляти людям пенсії й періодику. Свої справедливі претензії на пошті у Цвітному виставляють і управлінню Пенсійного фонду в районі стосовно подачі списків пенсіонерів для отримання пенсії. Хочуть у Цвітному і відновлення роботи магазинів райспоживтовариства.

Окремий блок питань стосувався необхідності ремонту сільських доріг, особливо на вулицях Степовій та  Механізаторів. На останній вулиці ще й електроопори в аварійному стані, енергетики чомусь їх досі не замінили, висловив хвилювання мешканець вулиці І.П. Бондар.

Порушували люди, зокрема пенсіонери, питання пільгового проїзду автобусом, який ходить до Цвітного.

У директора школи Б. Лобача своя проблема – треба зробити спеціальне покриття на спортивному майданчику школи. Навчальний заклад самостійно це не вирішить, фінансово не під  силу.

Спілкування з керівниками району та села було досить активним. Люди не байдужі до проблем громади, хочуть покращення життя в селі. Тож не дивно, що висловлювали претензії і до місцевої влади у селі. І тоді вже сільський голова  пояснював  гострі моменти. У дискусії народжувалась істина.

Тож на завершення зустрічі громада дійшла висновку, що треба гуртом дбати про своє село, а влада, і місцева, і районна, безумовно допоможе.

Переглядів: 744 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024