П`ятниця, 29.03.2024, 09:35
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 19 » ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ ВІДЗНАЧИВ СВОЄ 25-РІЧЧЯ
16:35
ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ ВІДЗНАЧИВ СВОЄ 25-РІЧЧЯ
       А починалося все у далекому 1987 році. Тоді, 17 жовтня, дякуючи олександрівським краєзнавцям та історикам І. Сухині, Г. Жаботинському, П.Жадану, М. Лебеденку, І. Петренку, О. Соколенку було започатковано в Олександрівці громадський музей. З 1991 року музей набув статусу державного закладу. З 2003 року він став Олександрівським районним краєзнавчим музеєм. За чверть століття свого існування музей поповнився тисячами експонатів, що розповідають про історію нашого краю. Зараз фонди музею становлять майже 10 тисяч предметів Музей має кімнату –філіал нашого земляка –авіатора Левка Мацієвича. Сьогодні музей відомий далеко за межами району. Тут проводиться велика наукова і дослідницька робота. Музей бере участь у різноманітних виставках , навіть міжнародного рівня. Сам організовує численні виставки, проводить масові заходи різноманітного характеру. Музей став справжнім центром культурного життя району.

     
У заходах з нагоди 25-річного ювілею краєзнавчого музею взяли участь голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, голова районної ради Василь Скляренко та заступник голови ради Олександр Невмержицький. Вони привітали колектив музею з святом та вручили від райдержадміністрації та районної ради подарунок – кондиціонер. Слова щирої вдячності за велику культурну та історико-дослідницьку роботу висловила працівникам музею начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Мічкур.

       
Гарний подарунок і щирі слова вітань передав музею народний художник України, голова Кіровоградської обласної організації Спілки художників України Михайло Надєждін, який особисто завітав на свято і вручив музею дев’ять художніх полотен своїх та колег-художників. Вітали працівників музею і літератори Олександрівщини Наталія Купчинська, Оксана Шпирка, Валентина Сіра, а також інші друзі музею, зокрема і відомі в області краєзнавці Олександр Кротов та Іван Петренко.

         Є в музею і свої благодійники, які надають допомогу на зміцнення матеріальної бази музею – керівники Олександрівського ЛВУМГ Руслан Марієнко та Олександрівської ремонтної бази Сергій Салій. Вони також передали подарунок музею з нагоди його ювілею.

 
Переглядів: 787 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024