П`ятниця, 29.03.2024, 14:59
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 10 » ОЛЕКСАНДРІВЩИНА ВІДЗНАЧИЛА 66 РІЧНИЦЮ ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ
12:26
ОЛЕКСАНДРІВЩИНА ВІДЗНАЧИЛА 66 РІЧНИЦЮ ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ
9 Травня – День Перемоги. Це свято найдорожче для кожної родини. Бо немає жодної з них, яка б не відправила на війну когось з своїх рідних. І хоч минають роки, проходять десятиліття, та велич подвигу не меркне, а імена солдатів-фронтовиків передаються з покоління в покоління.
    Українська держава гідно вшановує подвиг ветеранів, народних месників, підпільників, трудівників тилу. На щастя, сьогодні вони ще серед нас, живі свідки і учасники подій Великої Вітчизняної війни.
    Пам'ятати про свій невідплатний борг перед фронтовиками, ветеранами війни, трудівниками тилу і робити все, щоб їхнє життя на схилі літ було безхмарним, гідним переможців на це постійно спрямовані зусилля районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування.
    Напередодні Дня Перемоги голови районної державної адміністрації, районної ради Валерій Авксентьєв та Василь Скляренко, голова районної організації ветеранів України Василь Король відвідали вдома учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни, які за станом здоров'я не змогли взяти участь в урочистостях з нагоди Дня Перемоги. Представники влади поспілкувалися з колишніми фронтовиками, запевнили, що турбота держави про них була і залишається пріоритетною. Вони вручили ветеранам грамоти, грошові нагороди та квіти.
    Святкування Дня Перемоги в районі розпочалося задовго до 9 Травня. У всіх школах, бібліотеках, клубних закладах пройшли уроки мужності, лінійки слави, круглі столи, літературні читання за участі молодшого покоління та ветеранів війни, солдатських вдів.
    Урочисті збори та святковий концерт відбулися 6 травня в районному будинку культури. До присутніх у залі з святковим вітанням звернувся голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, наголосивши на непідвладності часові безсмертного подвигу народу, бо дуже дорогою ціною нам далась перемога.
    У цей славний день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками. Низький уклін, вічна пам`ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, трудівникам тилу, які самовіддано працювали за для відбудови рідної країни.
    У цей вікопомний день ми схиляємо у скорботі свої голови перед світлою пам’яттю мільйонів наших співвітчизників, які загинули у вогні тієї страшної війни. Ми схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто загинув від ворожої кулі, повністю виконавши свій військовий обов'язок, ми вшануємо пам'ять тих, хто був знищений як заручник, або мав іншу національність, хто не скорився ворогу в тилу і своїм власним життям наближав таку довгоочікувану Перемогу!
    Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування намагаються всіляко підтримувати тих, хто є ще серед нас. З року в рік зростають витрати на державну підтримку ветеранів. Але ні сьогоднішні виділені сотні тисяч, ні завтрашні мільйони не можуть вирішити всіх тих питань, які влада всіх років заборгувала перед цими людьми – бо ці борги вічні, як вічна подяка Вам, ветерани, за подарований нам мир і безхмарне небо. В міру можливостей, будемо старатись робити все від нас залежне в питаннях фінансування пенсій, пільг і субсидій, в обробітку присадибних ділянок, завезенні палива, медичного забезпечення, транспортного забезпечення, інших питань.
    Хочу Вас запевнити, що керівництво нашого району й надалі буде приділяти велику увагу вирішенню проблем учасників Великої Вітчизняної війни. Наше завдання і мета – не обділити увагою кожного, хто страждав за майбутнє своєї Батьківщини! - сказав голова районної державної адміністрації.
    Разом з головою районної ради Василем Скляренком він вручив почесні грамоти т грошові допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни Івану Карповичу Сухині та Петру Михайловичу Дяченку, а також комп'ютерну техніку районній організації ветеранів України.
    Від імені святкового зібрання покладено корзини з живими квітами до братської могили воїнів-визволителів, Алеї Героїв, пам’ятника воїнам-землякам та інших пам'ятних місць.
    У день Перемоги з 9-ої години в Олександрівці розпочалося шикування святкових колон. Живим коридором вздовж вулиці Леніна вишикувалися з квітами школярі, щоб вшанувати ветеранів. У святковій колоні автомобілі часів Великої Вітчизняної війни. Це учасники військово-патріотичного клубу "Пам'ять", який діє при районній організації ТСОУ підготували військову композицію. 
    Зупинившись біля обеліска Слави воїнам-землякам та Алеї Героїв, вклонившись пам'яті загиблих під дзвони пам'яті, поклавши гірлянди Слави і квіти до підніжжя пам'ятника та Алеї Героїв, урочиста хода продовжила свій рух по вулиці Перемоги на селищне кладовище до братської могили де в день ювілею палає вічний вогонь та схилилась у скорботі над прахом загиблих фронтовиків мати.
    Йдуть колони трудівників підприємств, установ, організацій, йдуть ветерани з дітьми, внуками, правнуками, щоб вклонитися пам'яті загиблих, вшанувати живих. Святкова колона зупиняється біля братської могили, розпочинається мітинг-реквієм.
    До земляків звертається голова районної ради Василь Скляренко. Він вітає всіх зі святом, закликає навічно пам'ятати героїв-земляків, скільки б не пройшло часу, бо рокам непідвладний подвиг, йому жити і жити у віках, а нам усім пам'ятати полеглих героїв, шанувати живих фронтовиків.
    З великим святом Перемоги олександрівську громаду, ветеранів, гостей свята вітає голова районної організації ветеранів України Василь Король.
    Клянеться вічно пам'ятати про подвиг молодше покоління – заступник Знам'янсько-Олександрівського військового комісара Роман Юзвенко та допризовник Вадим Степаненко.
    Наступає хвилина мовчання... А вже за мить до підніжжя пам'ятника під автоматний салют лягають гірлянда Слави та живі квіти від вдячних нащадків тим, хто завоював мир і спокій на землі.
    Святкові урочистості нагоди 66-річчниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбулися в усіх селах та селищах району.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 800 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024