П`ятниця, 19.04.2024, 22:41
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 19 » ОЛЕКСАНДРІВКУ ВІДВІДАВ УПОВНОВАЖЕНИЙ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ З ПРАВ ДИТИНИ ЮРІЙ ПАВЛЕНКО
08:29
ОЛЕКСАНДРІВКУ ВІДВІДАВ УПОВНОВАЖЕНИЙ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ З ПРАВ ДИТИНИ ЮРІЙ ПАВЛЕНКО
       18 червня в Олександрівському районі з робочою поїздкою побував уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. За участі керівника управління забезпечення діяльності уповноваженого Президента України з прав дитини Людмили Волинець, заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Галини Пастух, голів Олександрівської районної державної адміністрації Валерія Авксентьєва та районної ради Василя Скляренка, керівників профільних обласних та районних управлінь та відділів, які опікуються дітьми, сільських, селищних голів, представників освіти, голів громадських і інспекцій, правоохоронних органів. Юрій Павленко провів нараду з питань діяльності органів виконавчої влади у сфері захисту прав дітей, реалізації права на виховання дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування в сім’ї, подолання дитячої безпритульності, соціальної роботи з сім’ями, які мають дітей та перебувають у складних життєвих обставинах. 
       
Перед початком наради уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко разом з заступником голови обласної державної адміністрації Галиною Пастух виконали приємну місію – вручили ордер на квартиру лікарю загальної практики сімейної медицини Олександрівської ЦРЛ Анастасії Савіновій та сертифікат на безкоштовну путівку до міжнародного дитячого центру „Артек” обдарованій дитині Анастасії Бондарчук. Придбання квартири молодому спеціалісту та вручення сертифіката на безкоштовну путівку здійснюється в рамках районних програм забезпечення житлом висококваліфікованих спеціалістів та оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків.
      Відкриваючи безпосередньо нараду, голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, що сьогодні в державі приділяється велика увага всебічному розвитку та захисту прав дитини. На це спрямовані і соціальні ініціативи Президента України, які мають знайти своє втілення в спільній роботі всіх служб, які опікуються дітьми , та органів влади на місцях. Адже суспільство, яке належно не турбується про підростаюче покоління, не має майбутнього.
       
Як працюють у районі органи виконавчої влади на місцях у сфері захисту прав дітей, проаналізувала на нараді заступник голови районної державної адміністрації Людмила Литвин. Вона зокрема наголосила, що органи виконавчої влади намагаються в повній мірі забезпечити права дітей, особливо соціальних категорій .
       
У своєму виступі голова районної ради Василь Скляренко зупинився на діяльності районної ради по забезпеченню прав дітей. А сільський голова Старої Осоти Юрій Брюховецький розповів про організацію правового захисту дітей на території Староосотської сільської ради.
     Узагальнюючи великий обсяг роботи з забезпечення прав дітей, їх соціального захисту, що проводиться в районі, уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко особливо наголосив на важливості всією громадою зробити життя кожної дитини захищеним і щасливим. Юрій Павленко переконаний, що таке завдання під силу фахівцям по роботі з дітьми, які працюють на місцях. Значна увага має бути приділена дітям, які потребують особливої уваги, сім’ям, які потрапили в складні життєві обставини, дітям-сиротам, дітям з обмеженими фізичними можливостями. Юрій Павленко переконаний, що сьогодні в роботі з дітьми є ще багато неефективних методів, непотрібних , не результативних послуг. І від цього треба відходити, шукати нові ефективні методи спілкування з проблемними сім’ями, які б працювали на конкретний результат. Саме про це йдеться і нових соціальних ініціативах Президента щодо захисту прав дітей. Допомога має надаватися конкретній дитині в конкретному населеному пункті і бути насамперед результативною, переконаний Юрій Павленко. Дрібних питань, неважливих у дитинства не може бути - такий основний висновок спільної наради за участі уповноваженого з прав дитини.
     
Після наради Юрій Павленко відвідав центральний стадіон в Олександрівці, центральну районну лікарню, оглянувши там пологове та дитяче відділення, побував у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку „Жовтень, що в селі Бірках. Він позитивно оцінив діяльність органів влади в районі по створенню належних умов для фізичного розвитку, організації здорового способу життя та відпочинку дітей.



Переглядів: 666 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024