П`ятниця, 19.04.2024, 07:51
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 23 » ОЛЕКСАНДРІВКА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ
08:18
ОЛЕКСАНДРІВКА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Героїчна і водночас трагічна історія нашої України. Скільки разів чужинець топтав нашу землю, скільки разів під загрозою була наша незалежність. Скільки разів українців намагалися роз’єднати і розсварити. Та українці завжди прагнули до волі і свободи, до об’єднання українських земель в єдину державу.   Справді історичною подією став Акт злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, проголошений 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі.

Так український народ реалізував своє віковічне право   жити в єдиній соборній державі сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу.

Сьогодні ця історична подія набуває особливого значення. Бо цілісність України під загрозою, тож єдність сьогодні нам вкрай важлива. Ми згуртувались у боротьбі за цілісність України, за непорушність наших кордонів, мир на нашій багатостраждальній землі.

І це ще раз яскраво продемонстрували жителі району у День відзначення Соборності, які взяли участь у святковій ході та урочистому мітингу з нагоди цього свята. Олександрівці пройшли у святковій колоні, прикрашеній національною символікою, з національними прапорами від районного Будинку культури до пам’ятника Тарасу Шевченку. Очолювали колону – представники Олександрівського Автомайдану. У колоні йшли дорослі і діти, керівники району, представники установ і організацій, підприємств району.

На урочистому мітингу біля пам’ятника славному сину України, борцеві за її свободу виступив голова районної ради Григорій Гончаренко. У своєму виступі він наголошував на важливості об’єднання всіх у боротьбі за цілісність України, відзначив високий патріотизм і самопожертву героїв України, говорив про необхідність спільної допомоги і підтримки тих, хто сьогодні на передовій у зоні АТО на сході України.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто загинув у боротьбі за незалежність нашої держави.

На завершення свята єднання учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Єднаймося, браття українці, бо ми того варті. Слава нашій рідній Україні ! Слава нашим героям!


Переглядів: 403 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024