Четвер, 28.03.2024, 23:02
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 24 » ОЛЕКСАНДРІВКА СВЯТКУВАЛА ДЕНЬ СЕЛИЩА
11:00
ОЛЕКСАНДРІВКА СВЯТКУВАЛА ДЕНЬ СЕЛИЩА
      Є у нашому календарі свята, які об’єднують душі і серця людей в єдиному патріотичному пориві, у прагненні бути разом, відчувати спільну гордість і однаково радіти за свій рідний край, свою малу батьківщину. До таких свят належить День міста чи села, коли всі разом земляки радіють і гордяться за свій рідний, милий серцю куточок, де народилися і виросли, де живуть старенькі батьки, де закопане сімейне коріння, звідки йдуть шляхи у широкий світ, де все таке щемне і миле до болю, куди рветься завжди душа і серце. Свій традиційний День селища Олександрівка щороку відзначає наприкінці вересня, коли чарує зір осіння позолота і мріє сивим павутинням бабине літо, коли ще тепло огортає душу і природа дарує неповторні дні.  

   Як свідчать історичні розвідки, цього року Олександрівці виповнюється 227 років з дня заснування. Наприкінці ХVІІІ століття, а точніше у 1785 році, як стверджують історики, Олександрівка і була заснована як польське містечко. З тієї пори давно посивів Тясмин, але, як і раніше, несе свої сині води, а саме містечко невпізнанно змінилося і з кожним роком стає все більше схожим на невелике затишне місто з чарівною природою, чудовою транспортною розв'язкою. Щодня через Олександрівку проїжджають сотні людей, милуючись неповторністю і красою нашого краю. Тож закономірно, що і на свято з'їхалося чимало гостей, які люблять наше селише і дбають разом з нами, аби Олександрівка ставала все кращою і заможнішою. Серед таких людей народний депутат України Олександр Йосипович Єдін, який вирішив подарувати олександрівцям справжнє свято у День іменин містечка, щоб люди просто відпочили в цей день у гарному настрої всі разом, всією громадою.
    Люблю веселі, щасливі обличчя людей, люблю бачити радісні очі і прагну, аби побільше людей усміхалися і раділи, бо життя не завжди свято. Тому і вирішив зробити олександрівцям на День селища чудовий подарунок, щоб люди відпочили і запам’ятали свято. Олександрівку я люблю і знаю давно. Тут живуть такі щирі і працьовиті люди, тут неповторна аура від мальовничої природи. Я завжди почуваюсь тут, як вдома, таке все рідне і близьке. І я прагну зробити цей край ще заможнішим. Знаю, що район за останні два роки зробив відчутні кроки вперед. У вас є хороша програма "Центральний регіон- 2015", яка дійсно діє, і вже виконано дуже багато запланованого і в Олександрівці, і в селах району. І свідчення цьому успішний захист програми нещодавно на виїзній обласній колегії. А вдалося це зробити завдяки вашій спільній праці, єдиній владній команді, в якій працюю і я. І разом ми досягнемо результату, і наша Олександрівка, і район будуть обов'язково жити краще і заможніше, бо для цього ми всі гуртом. єдиною командою і районна влада, і обласна, і я, як народний депутат, працюємо. Наша мета сьогодні це єдина команда. єдина програма, конкретні справи, - сказав, вітаючи олександрівців, народний депутат України Олександр Йосипович Єдін.

    Приїхав на свято він не з порожніми руками, вручив подяки народного депутата та за підтримки благодійного фонду "Рідний край" подарунки новоствореній сім'ї Давидовських Анатолія та Ольги, багатодітній сім'ї Литвиненків Наталії Михайлівни та Анатолія Володимировича, кращому вчителю року- вчительці історії Олександрівської загальноосвітньої школи №3 Ларисі Анатоліївні Бабич, талановитій творчій людині Олександрівки –режисеру народного самодіяльного театру РБК Віктору Даниловичу Шевченку, ветерану Великої Вітчизняної війни Івану Карповичу Сухині, кращому лікарю селища Ірині Вікторівні Башкановій, кращому соціальному працівнику Валентині Григорівні Тищенко. Сертифікат на облаштування ветеранської кімнати Олександр Єдін передав голові селищної ветеранської організації Олександрі Сидорівні Геращенко. Також сертифікат отримала дитяча районна бібліотека за проведення конкурсу малюнків серед дітей "Твоє майбутнє, Олександрівко".

    Олександрівців та численних гостей, які зібралися на свято рідного селища, тепло і щиро привітали голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та голова районної ради Василь Скляренко. Голова районної державної адміністрації також передав щире вітання олександрівцям від голови обласної державної адміністрації Сергія Ларіна і запевнив, що влада і надалі буде робити все, аби селище і район ставали все кращими, а люди жили заможніше. Валерій Авксентьєв назвав ряд об'єктів, які за останній час вдалося відновити і збудувати.

-
- Серед них і красень стадіон, на якому ми зараз з вами святкуємо разом День Олександрівки. Ми зробили його для вас, для молоді, для занять тут спортом, для гартування здорового способу життя, - сказав, звертаючись до олександрівців і гостей, голова райдержадміністрації.

    А стадіон дійсно красивий. І це оцінили олександрівці і гості –спортсмени з усієї області, які того дня проводили на нашому стадіоні обласні сільські спортивні ігри.

    Сидячи на зручних стільцях., милуючись чудовим облаштуванням головної спортивної арени району, олександрівці чекали на святкову концертну програму. Бо ще задовго до початку свята звернули увагу на велику сучасну концертну сцену на стадіоні. І їх сподівання на велике свято справдилися. Його подарував олександрівцям народний депутат Олександр Єдін. Він за підтримки благодійного фонду "Рідний край" запросив в Олександрівку на День селища відомих київських артистів - народних артистів України Віктора Павліка та Анатолія Демчука, заслужену артистку України і Польщі Анну Сінгаєвську та фіналіста шоу Х-фактор Олександра Павліка. Майже протягом трьох годин артисти дарували олександрівцям чудові пісні та гарний настрій. Можна сказати святкувала вся Олександрівка, бо пісні і музика линули далеко за Тясмин. Чудове свято тривало до ночі і завершилося яскравим феєрверком. У нічне небо Олександрівки злетіли тисячі різнокольорових зірок.





















































Переглядів: 1151 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024