Середа, 24.04.2024, 05:19
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 23 » ОЛЕКСАНДРІВКА ОБЄДНАЛАСЯ У ЖИВИЙ ЛАНЦЮГ СОБОРНОСТІ
09:33
ОЛЕКСАНДРІВКА ОБЄДНАЛАСЯ У ЖИВИЙ ЛАНЦЮГ СОБОРНОСТІ

Героїчна і водночас трагічна історія нашої України. Українці завжди прагнули до волі і свободи, до об’єднання українських земель в єдину державу.   Справді історичною подією став Акт злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, проголошений 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі. Так український народ реалізував своє віковічне право   жити в єдиній соборній державі сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу.

Сьогодні ця історична подія набуває особливого значення. Бо цілісність України під загрозою. Ми згуртувались у боротьбі за цілісність України, за непорушність наших кордонів, мир на нашій багатостраждальній землі.

І це ще раз яскраво продемонстрували жителі району у День Соборності , які взяли участь у святковій ході та урочистому мітингу з нагоди цього свята. Олександрівці пройшли у святковій колоні, прикрашеній національною символікою, з національними прапорами від районного Будинку культури до пам’ятника Тарасу Шевченку. У колоні йшли дорослі і діти, керівники району, представники установ і організацій, підприємств району.

На урочистому мітингу біля пам’ятника славному сину України, борцеві за її свободу лунали слова про важливість об’єднання всіх у боротьбі за цілісність України, про високий патріотизм і самопожертву героїв України. Читалися вірші та звучали пісні про рідну Україну, в яких звучить заклик єднатися в єдиній родині, шанувати рідного брата українця, бути патріотом української землі. Літературно-музичну композицію підготували працівники районного Будинку культури.

Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, а на завершення, взявшись за руки, утворили "ланцюг Соборності”, символізуючи єдність і неподільність України. Такі заходи проходять у столиці України та інших містах нашої держави. За кордоном вони заплановані у Швеції, Британії, Польщі, Естонії, Канаді, Німеччині й США.


Переглядів: 333 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024