П`ятниця, 19.04.2024, 11:09
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 12 » НЕ ТІШИТИ СЕБЕ ІЛЮЗІЯМИ, ПЛАНИ МАЮТЬ БУТИ РЕАЛЬНИМИ
13:02
НЕ ТІШИТИ СЕБЕ ІЛЮЗІЯМИ, ПЛАНИ МАЮТЬ БУТИ РЕАЛЬНИМИ

Таке завдання ставить влада у районі перед місцевими громадами в ході актуалізації програми "Центральний регіон-2015".

З 2010 року в Кіровоградській області успішно реалізується  регіональна програма "Центральний регіон-2015". І тільки той, хто просто   не хоче бачити реальні зміни і виконані заплановані в програмі завдання,  може сумніватися в її важливості практично для кожного населеного пункту  області і району зокрема. Адже це по суті народна програма . Бо саме  жителі  кожного населеного пункту вносили у програму свої пропозиції з виконання найбільш актуальних проблем територій. І можна с стверджувати, що переважна більшість проектів програми виконана.

Однак життя не стоїть на місці, воно постійно вносить свої корективи у намічене. І часто те, що було актуальним рік чи два тому, сьогодні втрачає таку актуальність через вирішення питання іншим шляхом. А на часі постає необхідність інших важливих завдань. 

Тому закономірно і виникла тема актуалізації програми "Центральний регіон-2015" на рівні всіх територій. Оновлення програми продиктовано самим життям, новими умовами розвитку територій та їх можливостями виконувати намічені раніше плани. Для чого, скажімо, залишати у програмі завдання, які сьогодні не під силу виконати органам місцевого самоврядування, в тому числі і через фінансові можливості. Тут не потрібно себе обманювати і тішити надіями. А краще записати у програму реальні проекти, які дійсно підкріплені фінансово і будуть обов’язково виконані.

Саме про це йшла мова на зустрічі з громадою селища Єлизаветградки голів районної державної адміністрації Валерія Авксентьєва та районної ради Василя Скляренка.

Валерій Авксентьєв детально розповів присутнім про виконання в районі завдань програми, зокрема і тих, які вже були внесені пізніше, йдеться про успішну реалізацію введення в експлуатацію потужного овочесховища в селі Підлісному. Цього проекту спочатку не було в програмі. Та владі вдалося залучити інвестора саме в наш район і внести це будівництво в програму. І саме на Олександрівщині тепер працює це одне з найбільших на Україні овочесховищ, наголосив керівник району і додав, що завдяки реалізації цього проекту створено нові робочі місця та зростуть доходи до районного бюджету.

У Єлизаветградці успішно вирішено питання опалення дитячого садка також в рамках програми "Центральний регіон-2015". Безперечно жителі селища прагнуть реалізувати ще чимало необхідних проектів на своїй території. Та підхід до цього має бути прагматичним і реальним без ілюзій. Маємо робити тільки те, що дійсно можливо , на що є кошти у селищному бюджеті. Приймати нереальні для виконання завдання не варто, аби просто себе не тішити ілюзіями, а потім обурюватися, що хтось винен у не виконанні наміченого. Треба ставити реальні завдання і головне  прораховані  і підкріплені фінансово, націлював громаду керівник району. Саме в цьому суть актуалізації програми "Центральний регіон-2015", підкреслював  Валерій Авксентьєв.

На сьогодні за словами селищного голови Єлизаветградки Юрія Голуба  на території є ряд проектів, які потребують виконання. Серед таких завершення ремонту селищної бібліотеки, вирішення проблеми з  облаштуванням чи то в старому чи  в зовсім іншому приміщення лікарської амбулаторії, створення спортивного майданчика та ринкової площі в центрі селища.

Але перш ніж вносити ці проекти в програму, потрібно все детально прорахувати, чи під силу це місцевому бюджету. І вже тільки потім конкретно визначатися з першочерговими завданнями, радив голова   єлизаветградківцям голова районної державної адміністрації.

Якщо ж ці плани реальні , то селище може розраховувати на підтримку  районної влади.

Переглядів: 598 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024