П`ятниця, 19.04.2024, 17:29
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 21 » НАЙСОЛОДШИЙ СМАК ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО ЦУКРУ
19:04
НАЙСОЛОДШИЙ СМАК ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО ЦУКРУ
    Солодкий з терпким присмаком аромат наповнює цієї осені Олександрівку. Такий до болю рідний і призабутий. Властивий він лише містечкам, де працюють цукрові заводи. Майже чотири роки не вдихали його олександрівці. І ось ця, можна сказати, візитна картка цукроварів сповістила про початок сезону переробки цукрових буряків на ПАТ „2-й імені Петровського цукровий завод”.
    Приємна новина про відновлення роботи цукрового заводу сьогодні на устах всіх жителів містечка, а в декого навіть сльози радості на очах, бо доля багатьох олександрівців, їх родин тісно пов'язана з цукровим заводом. Всупереч всьому підприємство відновило роботу. Старт було дано 18 вересня.
    Через три дні після запуску заводу на підприємстві з робочим візитом побували голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв та голова районної ради Василь Скляренко. Вони цікавилися процесом переробки сировини, роботою обладнання заводу після ремонту. Генеральний директор Микола Обідін провів їх цехами, детально показав і розповів про весь цикл виробництва цукру від промивання буряків до виходу готової сировини. Цех готової сировини вже заповнений олександрівським цукром. Підприємство практично уже вийшло на виробничу потужність, і це всього за кілька днів, та ще й після трьох років простою.
    - Люди працюють з великою відповідальністю, кожен знає свою ділянку роботи, - розповідає генеральний директор. Багато виробничих процесів на заводі автоматизовано. У цехах встановлено комп'ютери, це дає змогу спеціалістам постійно слідкувати на екрані за процесом цукроваріння, вчасно помічати неполадки та швидко їх усувати.
    - Звичайно, після довгої перерви в роботі заводчанам доводиться нелегко. Та намагаємося все вирішувати оперативно. Робота спеціалістів-цукроварів інколи ненормована, поки виходимо на необхідний режим роботи, - каже Микола Обідін.
    Голови районної державної адміністрації та районної ради цікавляться, чи є запаси сировини на бурякопункті. Генеральний директор запевняє, що проблем з постачальниками немає. На кагатному полі є достатній запас сировини для переробки.
    Буряки завозять за графіком. Вдень це трохи більше двох тисяч тонн. Найбільше буряків доставляють господарства Новоукраїнського району. Возять буряки також з Кіровоградського району та господарства нашого - ТДВ „Цибулівське ХПП” та СТОВ АФ „Ясенівська”. Досить висока цього року цукристість буряків 16-17 відсотків. І це радує і заводчан, і бурякосіючі господарства. Олександрівський цукор уже пішов. Генеральний директор всерйоз каже, що наш олександрівський цукор найсолодший.
    Пройшовши цехами заводу, які сьогодні в робочому ритмі, Валерій Авксентьєв та Василь Скляренко позитивно оцінюють старт цукроварів, розцінюють це як надзвичайно важливу подію для району, бо відновлення роботи підприємства в значній мірі вирішує проблему зайнятості населення та наповнення районного бюджету. Спільні зусилля влади і керівництва заводу увінчалися успіхом – наш цукровий завод працює.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Переглядів: 882 | Додав: Administrator
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024