Четвер, 28.03.2024, 20:24
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 6 » НА ПЕРШОМУ МІСЦІ У РОБОТІ МЕДИКІВ МАЄ БУТИ ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАНЬ
16:13
НА ПЕРШОМУ МІСЦІ У РОБОТІ МЕДИКІВ МАЄ БУТИ ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАНЬ

Профілактика захворювань через розвиток первинної ланки медичної допомоги – один з пріоритетів реформи медичного обслуговування, проголошеної Президентом України у його Програмі економічних реформ. Саме виконанню завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань було присвячене  розширене засідання медичної ради за підсумками  роботи  закладів охорони здоров’я району  у 2013 році, яке відбулося  5 лютого   у центральній районній лікарні. Зважаючи на  важливість теми збереження і зміцнення здоров’я як для  населення, так і для  влади, участь в засіданні  взяли керівники району – голова районної державної  адміністрації  Валерій Авксентьєв та голова районної ради Василь Скляренко.

Про  роботу  медичних підрозділів  сфери  охорони здоров’я  на раді звітували  головний лікар  районного центру первинної медико-санітарної допомоги  Олександр Зубаха,  районний педіатр  Юрій Охріменко,  лікар-онколог Віктор Бондаренко,  лікар-фтизіатр Михайло Срібний.  Детально  аналізуючи    стан надання медичної допомоги населенню закладами охорони здоров’я, фахівці   наголошували  в першу чергу на профілактиці захворювань. Сьогодні  в районній лікарні   створено всі умови і є стовідсоткова можливість  для  повного медичного обстеження  всього  населення району, сказав на медичній раді головний лікар центральної районної лікарні  Олександр Клубнікін і наголосив на персональній відповідальності кожного медичного фахівця  від фельдшера до лікаря саме на організації профілактичних оглядів, виявлення захворювань на ранніх стадіях, що значно  поліпшуватиме  успішне лікування  і повне одужання пацієнтів. Сьогодні медицина має бути переорієнтована  на профілактику,  а  робота  медиків відповідно оцінюватися  за зниженням  захворюваності. Тільки так можна добитися  покращення здоров’я населення. Таке завдання  сьогодні стоїть на першому плані щодо реформування медичної галузі.  Саме так його визначає Президент України і вимагає виконання  його на місцях як  від  самих  медичних працівників, так і від органів влади. 

Лікар-онколог Віктор Бондаренко зробив детальний аналіз основних показників онкологічної допомоги населенню Олександрівського району за 2013 рік. Зокрема було зазначено, що показники питомої ваги занедбаних злоякісних новоутворень в 2013 році зменшились в порівнянні з минулим роком, а смертність від злоякісних новоутворень відповідає середньо обласному показнику.

У тому, що медична галузь  є серед пріоритетних  у діяльності влади у районі, довів на нараді голова районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв. "Укріплення матеріально-технічної бази медичних закладів первинного рівня є запорукою виявлення захворювань, зокрема, онкологічних, на ранніх стадіях. Адже Президент України наголошує: переорієнтація роботи медичної галузі у бік профілактики, активне впровадження здорового способу життя є пріоритетом реформи охорони здоров’я, – зазначив керівник району. Також Валерій Авксентьєв сказав, що влада разом з керівництвом лікарні  активно шукає шляхи для вирішення кадрової проблеми, забезпечення закладів охорони здоров’я району  лікарями.  Уже в цьому році для молодих фахівців-медиків буде придбано   кілька  квартир.

Особливу увагу влада звертає і на  підвищення кваліфікації  медичних працівників. Тому у районному бюджеті передбачено кошти на  проходження лікарями  навчань та  запозичення передового досвіду  у кращих клініках  держави.

Переглядів: 663 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024