Субота, 20.04.2024, 07:10
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 24 » МИКОЛА КОВАЛЬЧУК: В ЦЕНТРІ УВАГИ ВЛАДИ МАЄ БУТИ ЛЮДИНА
17:18
МИКОЛА КОВАЛЬЧУК: В ЦЕНТРІ УВАГИ ВЛАДИ МАЄ БУТИ ЛЮДИНА

У середу, 23 січня, в Олександрівському районі з робочою поїздкою побував голова Кіровоградської обласної ради Микола Михайлович Ковальчук. Миколу Ковальчука у районі зустрічали голови районної ради та районної державної адміністрації Василь Скляренко та Валерій Авксентьєв.



У ході поїздки по району очільник обласної ради знайомився з  діяльністю органів місцевого самоврядування в селах Підлісному, Красносіллі, Вищих Верещаках та Цвітному. Микола Ковальчук також відвідав заклади соціальної сфери – Підлісненський та Вищеверещаківський навчально-виховні комплекси, Цвітненську школу, Красносільську сільську амбулаторію, Вищеверещаківський ФАП, бібліотеки в селах Красносіллі та Цвітному. 

Голова обласної ради Микола Ковальчук з головою районної ради Василем Скляренком, який супроводжував його в поїздці по району разом з заступником голови ради Олександром Невмержицьким та керуючим  справами виконавчого апарату районної ради Сергієм Дудником, взяв участь в  роботі сесії Цвітненської сільської ради.

Під час перебування в освітніх закладах Микола Ковальчук позитивно оцінив діяльність освітян та влади в районі по зміцненню матеріально-технічної бази навчально-виховних комплексів і шкіл та впровадженню новітніх технологій у навчально-виховний процес.

У ході зустрічей з працівниками органів місцевого самоврядування та соціальної сфери сільських громад голова обласної ради висловив своє бачення розвитку територій, діяльності влади на селі, суспільно-політичних процесів у державі, зокрема і впровадження реформ. Микола Ковальчук  дотримується принципу доцільності впровадження реформ у галузі соціальної сфери з позицій їх відповідності інтересам та користі для сільських громад.

Голова обласної ради наголошує сьогодні на особливій важливості   органів місцевого самоврядування. Влада на селі сповна має відповідати  своєму призначенню, бути обличчям села. Для сільської влади не може бути важливих і другорядних питань, коли йдеться про людей, про їх потреби, переконаний голова обласної ради. Органи місцевого самоврядування   повинні взяти на себе всю відповідальність за життя територій, до найменших дрібниць. Чи це йдеться про розчищення вулиць та їх освітлення, чи про можливість селянам купити продукти першої необхідності, чи полагодити черевики, або вивезти сміття. Це все, з чого складається повсякденне життя людей і в чому влада на селі має допомагати жителям.

Виступаючи перед депутатським корпусом Цвітненської сільської ради та активом села, Микола Ковальчук визначив найактуальніші на сьогодні проблеми, які мають вирішувати першочергово органи місцевого самоврядування у селі. Це забезпечення належного транспортного сполучення території, покращення якості сільських доріг, благоустрій  населених пунктів, що включає в себе і рекультивацію покинутих нічийних садиб, які сьогодні позаростали бур’янами і справляють негативне враження .

Село, нехай і невелике, має бути доглянутим. А для цього назріла сьогодні вкрай важлива проблема створення у селах комунальних підприємств, які б і займалися благоустроєм та надавали весь комплекс необхідних послуг населенню. Голова обласної ради наголосив і ще на одній важливій складовій діяльності органів місцевого самоврядування - тісній співпраці і соціальному партнерстві з підприємствами, які здійснюють свою діяльність на території  ради. Це питання має бути врегульоване на законодавчому рівні, щоб чітко визначити правила такого партнерства і співпраці. Основне, що бізнес сьогодні має бути соціально відповідальним і разом з органами місцевого самоврядування дбати про розвиток сільської території, допомагати   вирішувати соціальні проблеми у селі, переконаний голова обласної ради.  Прикладом такого партнерства у Цвітному є співпраця сільської ради з СТОВ „ОЛТО” та ФГ”Цвітна-агро”, іншими сільгоспформуваннями, які беруть активну участь в житті громади села.

Сьогодні все більше відповідальності за розвиток територій беруть на себе громади села. І це добре видно на прикладі діяльності громадських організацій у Підлісному та Цвітному. Завдяки участі цих сільських громад у Міжнародному проекті ЄС/ПРООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” у цих селах вдалося зробити чимало добрих справ: відремонтувати  заклади освіти, медицини. Так, у Цвітному за багато років вдалося у школі поміняти вікна і двері, зробити водяне опалення, капітально відремонтувати сільську лікарську амбулаторію,  оновити  заклад культури, бібліотеку.

У Підлісному голові обласної ради координатор проекту в районі, депутат районної ради Лариса Нечепоренко розповіла, що зараз громада села активно працює на створенням сільськогосподарського кооперативу. Позитивно оцінивши таку діяльність громади, Микола Ковальчук сказав, що добре було б, якби громади ще взялися за створення і комунальних  кооперативів.

Микола Ковальчук впевнений у необхідності піднесення ролі громадських організацій на сучасному етапі.

Серед важливих питань, що обговорювалися під час поїздки голови обласної ради в Олександрівський район, це розвиток місцевого самоврядування. Голова обласної ради націлює всі сільські ради на прийняття програми розвитку місцевого самоврядування. Таку програму   розвитку до 2015 року прийняли і депутати Цвітненської сільської ради на сесії. Серед основних завдань програми - капітальний ремонт приміщення сільської ради, яке збудоване ще на початку минулого століття і перебуває по суті в аварійному стані . На ці потреби у місцевому бюджеті закладено 200 тисяч гривень. І цих коштів звичайно недостатньо для повного виконання всіх ремонтних робіт. Тому і сільський голова Віктор Ліхненко, і депутати  ради звернулися до голови обласної ради за підтримкою і допомогою.

Зважаючи на активність і вболівання за територію та добробут  населення сільського голови Віктора Ліхненка, приміщення сільської ради обов’язково відремонтують, тим більше свою підтримку пообіцяв і голова обласної ради. І Цвітненська сільська рада матиме своє гарне обличчя влади, як того вимагає Микола Ковальчук від усіх органів місцевого самоврядування області.

Підбиваючи підсумки своєї робочої поїздки в Олександрівський район, голова обласної ради сказав, що він позитивно оцінює роботу органів місцевого самоврядування у селах, які він відвідав. Так було б дуже добре, щоб і в інших сільських радах району створили належні умови для прийому громадян як це вже зроблено в Красносільській сільській раді, знаходили шляхи співпраці з керівниками сільськогосподарських підприємств, депутатським корпусом на вирішення нагальних проблем сільських громад над чим плідно працюють в Цвітненській та Вищеверещаківській сільських радах.

На його думку, сільські голови у Цвітному Віктор Ліхненко, у Вищих Верещаках Павло Павловський, у Красносіллі Ольга Федорова та Сергій Кармазін у Підлісному є справжніми господарями територій і спільно з керівниками району головами ради та адміністрації  Василем Скляренком та Валерієм Авксентьєвим активно працюють над виконання соціально-економічних завдань розвитку територій в тому числі і в рамках програми „Центральний регіон -2015” та 10 регіональних  обласних програм .











Переглядів: 902 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024