Четвер, 18.04.2024, 11:36
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 11 » МИ ПАМ’ЯТАЄМО ВАС, МИ ПАМ’ЯТАЄМО ВАШ ПОДВИГ!
12:19
МИ ПАМ’ЯТАЄМО ВАС, МИ ПАМ’ЯТАЄМО ВАШ ПОДВИГ!
Традиційною святковою ходою пройшли жителі Олександрівки 9 Травня до братської могили на селищному цвинтарі, де відбувся мітинг з нагоди 71-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні. Разом з односельцями у святковій колоні йшли керівники району, селища, представники підприємств, установ та організацій, школярі. Приємно було бачити, що на свято прийшли цілими родинами.

До урочистості додавалося смутку від уже зовсім невеликої чисельності вете­ранів тієї далекої війни, які старалися крокувати разом з земляками, та ті кроки їм робити було все важче… І мов їх славне продовження, гордо та впевнено йшли колишні афганці, яких також обпалив попіл війни під час виконання інтернаціонального обов’язку, та військові, які брали участь в антитеро­ристичній операції на Сході України, і які лише ось-ось повернулися з тієї неого­лошеної війни. І в цьому було щось символічне – три покоління олександрівців, які боронили рідну землю, всю Україну від ворогів.

Не обійшлося на святі і без військових автомобілів часів Другої світової війни, які традиційно щороку заводять свої двигуни і очолюють святкову ходу.

Урочиста колона зупинилася біля пам’ятника загиблим воїнам-землякам. До його підніжжя та підніжжя алеї Героїв олександрівці поклали квіти та гірлянди Слави. А мирні постріли розірвали тишу, ніби сповістивши: „Ми пам’ятаємо вас, ми пам’ятаємо ваш подвиг!”

Біля братської могили, де було запалено вічний вогонь пам’яті, пройшов мітинг-реквієм. Перед присутніми виступили голова районної ради Григорій Гончаренко, голова районної ветеранської організації Микола Линник та Ветерани другої світової війни. Виступаючі – люди різних поколінь – ще раз наголошували, що Україна – миролюбна країна, але і в роки Другої світової війни, і зараз їй доводиться відсто­ювати у тяжких боях право на цілісність і свободу.

Учасники мітингу вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до братської могили.

А після урочистої частини військові всіх поколінь зібралися за традиційним святковим столом, щоб фронтовими "ста грамами” пом’янути тих, хто загинув у нелегкому супротиві ворогу.






Переглядів: 404 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024