Субота, 20.04.2024, 03:45
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 28 » ЛЬВІВ І ДОНЕЦЬК ЄДНАЄ ЖОВТО-БЛАКИТНИЙ ШЛЯХОПРОВІД
16:10
ЛЬВІВ І ДОНЕЦЬК ЄДНАЄ ЖОВТО-БЛАКИТНИЙ ШЛЯХОПРОВІД

Біля трьохсот жителів Олександрівки взяли участь в акції „Олександрівка – це Україна”, розфарбувавши 28 травня шляхопровід через залізницю в жовто-блакитні кольори.

Євген Шевченко, голова районного парламенту дітей й ініціатор цієї акції, ще коли формувалася колона біля районного Будинку культури, зазначив, що не сподівався одержати підтримку скількох дітей, дорослих людей і навіть пенсіонерів.

- Був впевнений, що мої друзі, хлопці і дівчата з інших шкіл відгукнуться на мою пропозицію. Але, що прийдуть навіть люди похилого віку, чесно сказати, не сподівався, – сказав Євген.

Ось так дружною колоною, виконуючи Гімн України та виголошуючи патріотичні речівки, громада селища вирушила до шляхопроводу.

Святковий настрій присутнім, перед тим, як почати фарбувати, створили, організувавши патріотичний флеш-моб, вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості і учні навчально-виховного комплексу №3. Ентузіазм та неабияку активність громади й надалі підтримували народний самодіяльний хор „Тясмин”, вокально-інструментальний ансамбль „Явір”.

Другокласницю НВК №3 Дашу Вихрист вранці спеціально на акцію збирала мама. У пакетик поклала їй щіточку, гумові рукавички, серветки і баночку під фарбу. Як зізналася дівчинка, фарбувала вона вперше в житті, але це заняття їй дуже сподобалося.

Старанно працювала й її подружка – учениця 4 класу Анна Товкун. Аня та Даша були найменшими учасниками патріотичної акції.

А п’ятикласниця цього ж навчального закладу Софія Орлик прийшла сюди разом з батьком. Сергій Орлик – приватний підприємець, дізнавшись про гарну ініціативу дітей, вирішив й сам до неї приєднатися. Своє рішення він пояснив так:

- Хочу хоч чимось підтримати нашу Україну і зробити красивою рідну Олександрівку.

Майже так само сформувала свою участь в акції й начальник фінансового управління районної державної адміністрації Валентина Шията, яка фарбувала разом зі своїми підлеглими. Завзято працювали також представники управління соціального захисту райдержадміністрації, районного краєзнавчого музею, районної бібліотеки для дорослих і для дітей, районного центру зайнятості, районної та селищної організацій ветеранів України, Олександрівської селищної ради, районної ради, райдержадміністрації.

Тон у роботі задавали голови районної державної адміністрації Сергій Шпирка та районної ради Микола Марфула, радник голови райдержадміністрації Василь Кириченко, Олександрівський селищний голова Василь Захаров.

Завдяки чималій активності й завзятості з роботою присутні справилися майже за дві години. На фарбування шляхопроводу пішло близько 250 кілограмів синьо-жовтої фарби, яку придбано за спонсорські кошти керівників підприємств Дмитра Мамалата, Василя Зеленька, Володимира Стьожки, Олександра Синявського, Володимира Савченка. Фарбу виділили також приватні підприємці Оксана Рула, Олександр Шевчук та начальник Олександрівського РЕМ Сергій Давидов. Підтримали патріотичну акцію й воїни-афганці, які за день до фарбування підготували чималий об’єкт до роботи.




 




 

Переглядів: 524 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024