Четвер, 28.03.2024, 12:56
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 24 » КРАСНОСІЛКА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ СЕЛА
09:35
КРАСНОСІЛКА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ СЕЛА

Старовинне українське село Красносілка, що в Олександрівському районі, відзначило День села. Саме у Красносілці, п’ятнадцять років тому, за ініціативою тодішнього сільського голови Анатолія Синьогуба вперше в районі було проведено День села. Добрий почин Красносілки став згодом прикладом для інших сіл.

Цього року День села проводили у приміщенні сільського Будинку культури. Його фойє прикрасили виставки вишиваних робіт місцевих вишивальниць, художників, фотолюбителів. Свою виставку представила і сільська бібліотека. Тож перед початком свята жителі села з інтересом оглядали ці виставки. В іншому приміщенні фойє паралельно проходили спортивні змагання з гирьового спорту, настільного тенісу, дарсту.

Коли в актовому залі зібралось багато жителів села розпочалась основна частина урочистостей. З Днем села красносілківців привітав сільський голова Іван Богаченко. Керівник апарату Олександрівської райдержадміністрації Микола Старченко та  керуючий справами виконавчого апарату районної ради Сергій Дудник теж поздоровили жителів села, вручивши грамоту районної влади та сертифікати на придбання холодильника для місцевої школи і комплекту меблів для шкільної їдальні від народного депутата України Олеся Довгого. Теплі слава на адресу сільських трудівників виголосив перший заступник директора ТД «Елітне насіння» Микола Камишов.

Святкова програма була своєрідним міксом з концертних номерів і віншувань славних жителів Красносілки. Добрим словом згадали найстаріших жителів Красносілки Олімпіаду Іщенко, Олену Загородню і Віктора Петренка, яким за 90 років, наймолодшу жительку села Ангеліну Левченко. За традицією не забули й тих наймолодших красносілківців, які народились від Покрови до Покрови, Святослава Хотицького, Христину Наконечну, Павла Бойка, Аліну Григораш, Романа Мазурова, Богдана Бойка. Гарні слова прозвучали на адресу власників найкращих садиб Марії та Володимира Кивгил, Ірини та Максима Костенків, Галини Мельник, Марини Заливи та Олександра Крамара, найкращих квітникарів села Алли Синьогуб та Ірини Костенко. Вшанували також сільських майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, художників, фотоаматорів Зою Шевченко, Антоніну Гриб, Ольгу Захарченко, Петра Тихоненка, Лідію Саржевську, Каріну Уманську, Марину Петренко, Софію Швець, Дениса Мельника.

Гарний настрій жителям села подарували учасники художньої самодіяльності Олександрівського районного будинку культури Людмила Гунько, Олексій Заєць, Юрій Скорець, Віктор Шевченко, Ірина Гріневич, Людмила Зінчук, Марина Чересленко, Лілія Вихрист, Красносілківського сільського будинку культури Евеліна Дишлева, Оксана Макодзьоба, Тетяна Гарбар, фольклорний колектив «Оберіг», вокальний ансамбль «Веселка», звукооператор Микола Сирота. Звісно  на урочистостях прозвучала і «Пісня про Красносілку», авторами якої є житель села Микола Коломієць та виходець з Красносілки Віктор Шевченко. Чудовим останнім акордом концертної програми стала незабутня пісня «Червона рута».

Поки йшов концерт свої баталії завершили сільські спортсмени, а грамоти на сцені з рук сільського голови отримали переможці змагань Сергій Комаров (гирьовий спорт), Олександр Бойченко (настільний теніс), Андрій Гришин (дартс).

З актового залу жителі села попрямували знову у фойє. Там їх чекала смачна козацька каша. Вісім відер страви приготували сільські кухарі. На козацьку кашу пішло, крім крупів, смальцю, олії, ще 6 кілограмів м’яса, 3 кілограми сала, 2 кілограми масла.

Як повідомив сільський голова Іван Богаченко, проведення Дня села Красносілки стало можливим і завдяки спонсорській підтримці Миколи Камишова, Олександра Камишова та Василя Тарасенка. За це їм щира подяка від жителів села та гостей свята.


Переглядів: 367 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024