П`ятниця, 29.03.2024, 07:08
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 16 » ГУРТУВАТИСЯ БІЛЯ ДОБРА І ДУХОВНОСТІ
14:16
ГУРТУВАТИСЯ БІЛЯ ДОБРА І ДУХОВНОСТІ
Сонячного, теплого дня 14 жовтня – у свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови – у Несватковому освячували Свято-Покровську церкву.
- А будівництво церкви почалося у холодну, дощову погоду чотири роки тому, – згадує голова парафіяльної ради Клавдія Фицайло. З її слів, прихожани вже давно хотіли мати у селі свій культовий заклад. Але розраховувати на нове спорудження не доводилося. Тому звернулися у районне споживче товариства з проханням виділити під церкву на правах оренди старе приміщення магазину. Голова правління товариства Володимир Тімановський пішов назустріч громаді.
І перша толока дійсно випала на негоду. Але всі, хто того дня прийшов до колишнього магазину, працювали, не зважаючи на морозний вітер і дощ, старанно. Виймали і замуровували старі вікна, стінні перегородки, розчищали територію навколо будівлі і навіть садили молоді дерева…
Дивлячись зараз на майже нове, просторе приміщення церкви, красу у її середині, важко уявити, стільки роботи тут виконано, скільки грошей витрачено на нові будівельні матеріали…
Несватківська громада висловлює щиру подяку за матеріальну допомогу нашому земляку, меценату Борису Кузику, щедрим благодійникам Андрію та Анатолію Назаренкам з Києва, Василю Лушпігану з сусідньої Юрчихи, Олександру Невмержицькому, Руслану Марієнку, Олександру Синявському, Володимиру Стьожці, Василю Зеленьку, Володимиру Савченку, Олександру Безпечному, Дмитру Терещенку, Віталію Лозовому, Олександру Єдіну, Ігорю Джирмі, Володимиру Тімановському, Григорію Салію, Петру Петрушевському та багатьом-багатьом односельцям, які відгукнулися на добру справу, не шкодували часу і сил – мурували, штукатурили, шпаклювали, прибирали. А серед них і Василь Коваленко. Цей вісімдесятирічний чоловік безкоштовно передав церкві власноруч написані ікони. А деякі полотна ще у роботі. Варто обов’язково згадати ініціативних, наполегливих і завжди добродушних Клавдію Фицайло та Несватківського сільського голову Сергія Тукала.
Жителі села особливу вдячність висловлюють й відомому політику, колишньому народному депутату Віктору Бойку. Він виділив кошти і вже невдовзі зовнішні стіни будуть утеплені і матимуть привабливий вигляд. Свою вдячність несватківці у день освячення церкви змогли висловити Віктору Олексійовичу безпосередньо. Він з багатьма гостями з Олександрівки та Кіровограда також брав участь у всіх урочистостях.
У селі це було дійсно свято, на яке прийшли і пенсіонери, і діти.
- У цей непростий для України час люди повинні гуртуватися біля добра і духовності, – зазначив у розмові з несватківцями Віктор Бойко.
Участь в освяченні церкви також взяли голови районної державної адміністрації та районної ради Сергій Шпирка та Микола Марфула , перший заступник голови РДА Василь Кириченко та заступник голови райради Олександр Невмержицький, депутат обласної ради Володимир Стьожка.
Перше богослужіння у храмі провів архімандрит Феодосій, клірик Свято-Успенської церкви. Він же разом з за участі всіх мирян, які прийшли на свято, освятив нову Свято-Покровську церкву у селі Несватковому.
Переглядів: 500 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024