П`ятниця, 19.04.2024, 05:22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 21 » ЄДНІСТЬ НАРОДУ Є ГОЛОВНОЮ УМОВОЮ МОГУТНОСТІ ТА НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ
18:17
ЄДНІСТЬ НАРОДУ Є ГОЛОВНОЮ УМОВОЮ МОГУТНОСТІ ТА НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

21 січня, напередодні історичної дати – 95-ї річниці проголошення Акта злуки та Дня Соборності і Свободи України – у приміщенні Бовтиської сільської ради за участі голови райдержадміністрації Валерія Авксентьєва та голови районної ради Василя Скляренка відбувся круглий стіл на тему "Національна єдність та громадська злагода: історичні та сучасні аспекти”. Учасниками круглого столу були голова Бовтиської сільської ради Володимир Воєводін, представники депутатського корпусу території, загальноосвітньої школи громадськість села.

Відкриваючи засідання, голова райдержадміністрації Валерій Авксентьєв згадав історичні події, що лягли в основу Дня Соборності і Свободи України. 22 січня далекого 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт злуки (об’єднання) українських земель – Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну, яка відтоді ставала гарантом загальнонаціональних інтересів українців. Століттями розірваний український народ визволився з неволі і возз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі. "Сьогодні, як ніколи, ідея соборності та свободи постає з новою нагальністю і є надзвичайно актуальною. Як свідчать події останніх місяців, вона ще не стала безумовною мотивацією для частини нашого політикуму. У цьому контексті надзвичайно важливим є максимальне використання всіх чинників, важелів та механізмів консолідації народу”, – зазначив голова райдержадміністрації. Валерій Авксентьєв наголосив, що забезпечення національної єдності та громадянської злагоди – ключова позиція політики Президента України. Єдність народу є головною умовою могутності та незалежності України, а соборність і свобода були і залишаються наріжними каменями національної ідеї, важливими складовими становлення державності.

У ході обговорення історичної події – проголошення Акта злуки, учасники круглого столу висловлювали думки, що безумовним досягненням є те, що Український народ у своїй переважній більшості глибоко усвідомлює історичну значущість події, що відбулася 22 січня 1919 року, а також відчуття справжньої важливості цінностей, які символізує цей день. Головними ж завданнями місцевих органів виконавчої влади у цьому зв’язку є активна пропаганда ідеї єдності Українського народу та зміцнення державності, сприяння консолідації громадян різних національностей, поглядів, регіонів проживання, а також тези про те, що забезпечити повною мірою права та свободи людей може лише сильна, єдина держава. Будь-які незаконні та деструктивні дії лише ослаблюють державу та підривають її можливості щодо забезпечення прав громадян.

Учасники круглого столу зійшлися на думці, що головна умова могутності та незалежності України – це єдність народу, тож цю головну історичну цінність потрібно зберегти, плекати і зміцнювати.

ф
Переглядів: 752 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024