П`ятниця, 29.03.2024, 12:37
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 22 » ЄДНАЙМОСЯ, БРАТТЯ УКРАЇНЦІ!
14:32
ЄДНАЙМОСЯ, БРАТТЯ УКРАЇНЦІ!

Героїчна і водночас трагічна історія нашої України. Скільки разів чужинець топтав нашу землю, скільки разів під загрозою була наша незалежність. Скільки разів українців намагалися роз’єднати і розсварити. Та українці завжди прагнули до волі і свободи, до об’єднання українських земель в єдину державу. Справді історичною подією став Акт злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, проголошений 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі. Так український народ реалізував своє віковічне право жити в єдиній соборній державі сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу.

Сьогодні ця історична подія набуває особливого значення. Бо цілісність України під загрозою. Сусід-чужинець зазіхає на нашу територію, загарбав територію Криму, а на сході України знищує міста і села , безжально вбиває наших співвітчизників. Тож єдність сьогодні нам вкрай важлива. Ми згуртувались у боротьбі за цілісність України, за непорушність наших кордонів, мир на нашій багатостраждальній землі.

І це ще раз яскраво продемонстрували жителі району у День відзначення Соборності та Свободи 22 січня 2015 року, які взяли участь у святковій ході та урочистому мітингу з нагоди цього свята. Олександрівці та гості селища пройшли у святковій колоні, прикрашеній національною символікою, з національними прапорами від районного Будинку культури до пам’ятника Тарасу Шевченку. У колоні йшли дорослі і діти, керівники району, представники установ і організацій, підприємств району. Лозунги, які несли учасники акції, речівки, які виголошувала молодь, яскраво свідчили про високу патріотичність і єдність всіх поколінь, які боролись за українську незалежність.

На урочистому мітингу біля пам’ятника славному сину України, борцеві за її свободу виступили голова районної ради Микола Марфула, голова громадської волонтерської організації „Самопоміч” в районі Олександр Іщенко. У своїх виступах вони говорили про важливість об’єднання всіх у боротьбі за цілісність України, про високий патріотизм і самопожертву героїв України, про необхідність спільної допомоги і підтримки тих, хто сьогодні на передовій у зоні АТО на сході України.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто загинув у боротьбі за незалежність нашої держави. На мітингу звучали вірші Тараса Шевченка про рідну Україну, в яких звучить заклик єднатися в єдиній родині, шанувати рідного брата українця, бути патріотом української землі. Літературно-музичну композицію підготували працівники районного Будинку культури. Чудово виступив самодіяльний народний хор „Тясмин”.

На завершення свята єднання учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Єднаймося, браття українці, бо ми того варті. Слава нашій рідній Україні ! Слава нашим героям!

Переглядів: 765 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024