Вівторок, 23.04.2024, 17:23
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 15 » ДЕЛЕГАЦІЯ ВІД РАЙОНУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ФОРУМІ "РЕФОРМА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ: МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ГРОМАД ТА РЕГІОНІВ"
09:53
ДЕЛЕГАЦІЯ ВІД РАЙОНУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ФОРУМІ "РЕФОРМА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ: МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ГРОМАД ТА РЕГІОНІВ"

14 червня у м. Кропивницькому розпочав роботу форум "Реформа місцевого самоврядування та регіональної політики: можливості для громад та регіонів”. У роботі форуму взяла участь і делегація від нашого району у складі першого заступника голови райдержадміністрації Анатолія Каражбея, заступника голови районної ради Сергія Перевезія, Єлизаветградківського селищного голови Юрія Голуба, Олександрівського селищного голови Олександра Безпечного та Розумівського сільського голови Миколи Христенка. 

Вітаючи учасників зібрання під час вступної частини, керівник ОДА підкреслив, що децентралізація – найперспективніша реформа в Україні, яка дає державі можливість розвиватися. Сергій Кузьменко звернув увагу на кілька важливих аспектів проведення змін у системі місцевого самоврядування.  Він зауважив, що процес створення об’єднаних територіальних громад є винятково добровільним. Сергій Кузьменко зауважив, що Кіровоградщина має Перспективний план формування територій громад, який є лише однією із моделей, дороговказом. 54 громади, які в ньому зазначені, – це не остаточна кількість, оскільки дискусії тривають і з урахуванням думок жителів області, вносяться відповідні зміни. "Ми приймаємо будь-яку модель, що є перспективною”, – підкреслив голова облдержадміністрації.

Сергій Кузьменко наголосив, що мета децентралізаційної реформи прозора і проста, сформована з урахуванням успішної практики країн Європи: "Об’єднані територіальні громади повинні отримати максимум повноважень і фінанси для їх реалізації. Чим більше буде в Україні і, зокрема на Кіровоградщині, таких громад, тим сильнішою буде держава”.

Керівник ОДА зауважив, що сьогодні новостворені ОТГ отримують фінансову підтримку з державного бюджету. Проведенню реформи сприяють і міжнародні організації-партнери. Сергій Кузьменко подякував лідерам децентралізаційних процесів в області, які виявили ініціативу і доклали зусиль для досягнення мети – створення спроможних громад.

Під час вступної частини також виступили голова облради Олександр Чорноіваненко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Роботу форуму продовжили пленарні сесії за участі генерального директора Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування Мінрегіону Сергія Шаршова, народних депутатів України, представників Черкаської ОДА, радників міжнародних програм підтримки, а також керівників райдержадміністрацій, райрад та об’єднаних територіальних громад області.

Переглядів: 272 | Додав: Admin
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт створено Олександрівською районною радою © 2024